12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 147 Cevapları Gün Yayıncılık

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 147 Cevapları Gün Yayıncılık
12. Sınıf Gün Yayıncılık Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 147 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışması

Uluslararası deniz ulaşımında önemli geçitlere sahip olan ülkeler hangileridir? Bununla ilgili bilgilerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Uluslararası deniz ulaşımında önemli geçitlere sahip ülkeler Türkiye (İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazı), Mısır (Süveyş Kanalı), Panama (Panama Kanalı) ve Cebelitarık’ı yöneten Birleşik Krallık’tır. Bu geçitler stratejik ticaret yolları üzerindedir.

Etkinlik

Haritada renklendirilerek gösterilen ülkelerin konumlarının bölgesel ve küresel düzeyde etkilerini yorumlayınız. Bu konudaki düşüncelerinizi sınıfta söyleyiniz.
Cevap
: Haritada renklendirilmiş ülkelerin konumları, coğrafi olarak yakın olan ülkeler arasındaki ticaret ve kültürel etkileşimi artırabilir. Ayrıca, bu ülkelerin benzer iklim ve doğal kaynaklara sahip olması, bölgesel düzeyde ekonomik işbirliği fırsatlarını teşvik edebilir. Küresel düzeyde ise bu ülkeler, coğrafi konumlarına bağlı olarak uluslararası politika ve ticarette stratejik bir rol oynayabilirler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.