12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 198 Cevapları Gün Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 198 Cevapları Gün Yayınları
12. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 198 Ders Dışı Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ders Dışı Etkinlik

Aşağıda, soyu tükenme noktasına yaklaşmış bazı hayvanlar verilmiştir. Bu hayvanların neslinin tükenme noktasına yaklaşmasının nedenlerini araştırarak ilgili fotoğrafların altındaki noktalı yerlere kısaca yazınız.

Borneo Pigme Fili: Orman tahribatı ve habitat kaybı, Borneo Pigme Fili’nin soyunun tükenme noktasına gelmesine neden oluyor.

Amur Leoparı: Kaçak avlanma ve yaşam alanlarının azalması, Amur Leoparı’nın neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olmasına yol açıyor.

Java Gergedanı: Kaçak avlanma ve habitat kaybı, Java Gergedanı’nın neslinin tükenme noktasına yaklaşmasına sebep oluyor.

Şempanze: Orman tahribatı, yasadışı avlanma ve ticaret, Şempanze popülasyonlarının azalmasına neden oluyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.