12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 47 Uygulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kırsal kesimlerden şehirlere doğru gerçekleşen yoğun göç, mekânsal ve kültürel anlamda şehirden farklı yerleşim bölgelerini (getto, banliyö, favela vb.) ortaya çıkarmıştır. Ayrıca yaşanan bu hareketlilik işsizlik başta olmak üzere şehirlerde sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan birçok soruna neden olmaktadır.

Verilen bilgilerin yanı sıra ön bilgilerinizden de yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Yoğun göç alan şehirlerde ortaya çıkabilecek olumlu ve olumsuz sonuçlar nelerdir?

Yoğun göç şehirlerde ekonomik büyüme ve kültürel çeşitlilik gibi olumlu sonuçlara yol açabilir, ancak işsizlik ve altyapı sorunları gibi olumsuz sonuçları da beraberinde getirebilir.

2. Şehir hayatında toplumsal huzurun sağlanabilmesi için yerine getirilmesi gereken bireysel davranışlara örnekler veriniz.
Şehirde toplumsal huzur için bireylerin hoşgörülü, katılımcı, çevre duyarlı, yardımsever ve kurallara saygılı olmaları önemlidir.

59
7
7
5
6
4
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.