12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Erkad Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Erkad Yayıncılık
12. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 126 Yazalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

EŞLEŞTİRELİM

Aşağıda Budizm’deki kutsal yerler ve bu yerlerin özellikleri verilmiştir. Bunları eşleştiriniz.

1- Lumbini --> b- Buda’nın doğduğu yer
2- Bodhgaya --> a- Buda’nın aydınlandığı yer
3- Sarnath --> c- Buda’nın öldüğü yer
d- Buda’nın ilk vaazını verdiği yer

YAZALIM

Budizm ile Hinduizm’in ortak ve farklı yönlerini belirtiniz.

Ortak Yönleri: Hem Budizm hem de Hinduizm, karma kavramına inanır ve eylemlerin sonuçlarının ruhun gelecek yaşamlarını etkilediğini düşünür. Ayrıca, her iki inanç da reenkarnasyon fikrine dayanır ve ruhun ölümden sonra yeni bir bedene geçerek sürekli olarak doğuş ve ölüm döngüsünde yeniden varoluşunu sürdürdüğüne inanır.

Farklı Yönleri: Hinduizm, çoktanrıcılığa dayanır ve birçok tanrıya tapınma ve onlara inanma özgürlüğüne sahiptir. Budizm ise daha çok tanrısız veya tanrıyı önemsizleştiren bir yaklaşım benimser. Hinduizm’de, bireyin aydınlanma ve kurtuluşa ulaşması, Tanrı ile birleşmesi ve mokşa’ya erişmesi hedeflenirken, Budizm’de aydınlanma, Nirvana’ya ulaşmak ve tekrar doğuş döngüsünden kurtulmak üzerine odaklanır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.