12. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları Ordinat Yayınları

12. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları Ordinat Yayınları
12. Sınıf Ordinat Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 22 Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

HAZIRLIK

1. Etrafınızdaki iş yeri tabelalarını inceleyiniz. Tabelalarda kullanılan dille ilgili tespitlerinizi sınıfta paylaşınız.
Cevap
: Ne yazık ki birçok tabelanın yabancı dillerden alıntılanan kelimelerden oluştuğunu gördüm. Bu da halkın veya esnafın aslında ana dile gerekli önemi vermediğinin ve dilimizin gittikçe bozulduğunun bir göstergesidir.

2. Dünyada anadili Türkçe olan insan sayısı hakkında araştırma yaparak sonuçlarını sınıfta paylaşınız. Yunus Emre Enstitüleri hakkında araştırma yapınız (Etkinliğe yöneliktir).
Cevap
: Dünya nüfusunun yüzde 3’ü dilimizi konuşuyor. Türkçe dünya dilleri arasında 5. sırada yer alıyor. Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Şükrü Haluk Akalın’ın yıllardır süren çalışmaları Türkçe’nin dünyada sık kullanılan diller arasında olduğunu gösteriyor.

3. Genel ağ kullanımı Türkçenin kullanımını nasıl etkilemiştir? Tartışınız.
Cevap
: Araştırma sonucunda, internet ortamında yazı dilinin rast gele ve özensiz olarak kullanıldığı, kelimelerin yazımında kısaltmalara ve konuşma dili unsurlarına yer verildiği belirlenmiştir. İngilizce kuralların ve İngilizce kelimelerin Türkçenin yapısını bozduğu ve dilde yozlaşmaya neden olduğu gözlenmiştir.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.