12. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları Ordinat Yayınları

12. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları Ordinat Yayınları
12. Sınıf Ordinat Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 222 Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

HAZIRLIK

1. Trajedi türü hakkında araştırma yapınız (1. etkinliğe yöneliktir.).

Trajedi: Antik Yunan'dan günümüze kadar uzanan bir tiyatro türüdür. Genellikle trajik kahramanın trajik bir sonla karşılaştığı olayları anlatır. Derin duygusal tepkiler uyandırır ve insan doğasının çelişkilerini ele alır.

2. Gelenek ve göreneklerin toplumdaki etkilerini konu alan bir araştırma yapınız (Metni anlama ve çözümleme 7. soruya yöneliktir.).

Gelenek ve Göreneklerin Toplumdaki Etkileri: Gelenek ve görenekler, bir toplumun kültürel ve sosyal yapısının bir parçasıdır. Toplumsal birlik ve beraberliği güçlendirirken, zaman zaman toplum içinde ayrılıklara da yol açabilir.

3. Güngör Dilmen’in “Canlı Maymunlar Lokantası” adlı oyununun metnini sınıfa getiriniz (2. etkinliğe yöneliktir.).
Cevap
: Bu oyun metnini sizler sınıfa getirmelisiniz. Siz değerli öğrencilerimiz için oyunun konusunu kısaca yazdık, faydalanmanız dileğiyle.

Güngör Dilmen'in "Canlı Maymunlar Lokantası" Adlı Oyunu: Toplumsal eleştiriler ve mizahi unsurlarıyla dikkat çeken bir oyundur. Sıradan insanların günlük yaşamındaki çatışmaları ve ilişkileri mizahi bir dille ele alır.

3
2
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.