12. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 242 Cevapları Ordinat Yayınları

12. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 242 Cevapları Ordinat Yayınları
12. Sınıf Ordinat Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 242 Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

HAZIRLIK

1. Okuduğunuz hikâye ve romanlarda sizi o esere çeken gerçeklik midir, yoksa hayalî unsurlar mıdır? Açıklayınız.
Cevap
: Okuduğum hikayelerde beni çeken şey, genellikle gerçeklik ile hayalî unsurların birleşimidir. Gerçeklik, karakterlerin duygularını ve deneyimlerini daha gerçekçi kılar, ancak hayalî unsurlar da hikayenin benzersizliğini ve yaratıcılığını artırır. Bu denge, okuyucuyu hem gerçek dünyadan koparmadan eğlendiren hem de hayal gücünü besleyen bir atmosfer yaratır.

2. “Yazar, sıradan olayları farklı görendir.” ifadesinden hareketle sizin için sıradan bir durum okuduğunuz bir kitapta farklı yönleriyle karşınıza çıktı mı? Düşüncelerinizi paylaşınız.
Cevap
: Evet, sıradan bir durumun farklı yönlerini keşfetmek için okuduğum birçok kitap oldu. Bazı yazarlar, günlük olayları derinlemesine inceleyerek veya farklı bir bakış açısıyla sunarak sıradan gibi görünen durumların altında yatan karmaşıklığı ve derinliği gösterirler. Bu tür kitaplar benim için yeni bir bakış açısı sunarak düşünme ve anlama yeteneğimi geliştirmeme yardımcı olur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.