12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 113 Tarihsel Düşünme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

TARİHSEL DÜŞÜNME

1. 1921 Anayasası ile 1924 Anayasası’nı temel özellikler açısından karşılaştırınız.
Cevap: 1921 Anayasası, Türkiye’nin bağımsızlığını koruma amacını vurgulayan geçici bir belgedir. 1924 Anayasası ise Cumhuriyetin ilanını, laikliği, milletvekili seçimlerini ve kadın haklarını içeren daha kalıcı bir anayasadır.

2. Kadınların 1924 Anayasası’na dâhil edilen siyasi haklarını Atatürk ilkelerinden hangileriyle ilişkilendirebilirsiniz? Açıklayınız. egitimsistem.com
Cevap
: Kadınların 1924 Anayasası’na dâhil edilen siyasi hakları, Atatürk ilke ve devrimleriyle özellikle “eşitlik” ilkesi ile ilişkilendirilebilir. Atatürk, toplumun tüm bireylerinin eşit haklara sahip olması gerektiğini savunmuş ve bu ilkeyi kadın haklarının genişletilmesinde temel bir prensip olarak benimsemiştir.

BAŞLANGIÇ SORUSU

Toplum mu hukuku, hukuk mu toplumu şekillendirir? Tartışınız. egitimsistem.com
Cevap: Toplum ve hukuk birbirini karşılıklı olarak etkiler. Toplum, hukuku belirleyen kuralları oluştururken, hukuk da toplumu düzenler ve normlarını şekillendirir. Bu nedenle, ikisi arasında karşılıklı bir etkileşim söz konusudur.

0
63
0
53
16
0
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.