12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları
12. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 182 Hazırlık Çalışmaları Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Çok partili siyasi hayata geçiş ile demokrasi arasındaki ilişkiyi açıklayınız.
Cevap
: Çok partili siyasi hayata geçiş, demokrasinin bir gereği olarak görülebilir. Demokrasinin temel özelliklerinden biri çoğulculuktur, yani farklı görüşleri ve partileri içerir. Bu nedenle çok partili siyasi hayata geçiş, demokrasinin yaygınlaşması ve siyasi çeşitliliğin artması anlamına gelir.

2. Günümüzde şehirlerde kırsal yerleşim yerlerine göre nüfusun daha fazla olmasının nedenleri nelerdir?
Cevap
: Şehirlerde kırsal yerleşim yerlerine göre nüfusun daha fazla olmasının nedenleri şunlar olabilir: İş olanaklarının şehirlerde daha fazla olması, eğitim ve sağlık hizmetlerinin şehirlerde daha iyi olması, kırsal göçün artması, tarımın mekanizasyonu ve verimliliğin artması, şehirlerin ekonomik ve sosyal çekiciliği gibi faktörler etkili olabilir.

3. Büyüklerinizden Kore Savaşı ile ilgili bilgi alarak çevrenizde bu savaşa katılanları belirleyiniz.
Cevap
: Kore Savaşı’na katılanları belirlemek için büyüklerinizden bilgi alabilirsiniz. Savaşa katılanların isimleri, rütbeleri, görev aldıkları birlikler ve deneyimleri gibi bilgileri öğrenebilirsiniz.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.