12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 59 Kanıt Sorgulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

SORULAR

1. İzmir’in işgali karşısında Türk aydını, İstanbul Hükümeti ve halk nasıl tepki göstermiştir? Karşılaştırınız.
Cevap
: İzmir’in işgali karşısında Türk aydını, Sultanahmet Mitingi gibi kitlesel gösterilerde işgale karşı protesto ve tepki göstermiştir. İstanbul Hükümeti ise diplomatik yollarla işgali protesto etmiş ve uluslararası alanda destek aramıştır. Halk ise İzmir işgalini büyük bir üzüntü ve öfkeyle karşılamış, Millî Mücadele’ye olan destek artmıştır.

2. Sultanahmet Mitingi’nde konuşmacı olduğunuzu varsayarak kısa bir söylev metni yazınız.
Cevap
: (Sultanahmet Mitingi’nde) Değerli Vatandaşlar, bugün toplandık çünkü vatanımızın toprakları işgal altında! İşgalcilere karşı birlik olmalı, millî mücadeleye destek vermeliyiz. Vatan sevgisiyle dolu kalplerimizle, bu işgali bertaraf etmek için her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız!

Değerli Katılımcılar,

Bugün burada toplandık çünkü vatanımız, Anadolu toprakları, işgal altında. Gözlerimizin önünde köylerimiz yakılıp yıkılıyor, şehirlerimiz harabeye dönüyor. Yunan işgali karşısında sessiz kalamayız! Sultanahmet Mitingi'nde toplandık çünkü birlik olmalıyız, sesimizi yükseltmeliyiz. İstanbul'dan başlayarak tüm yurdumuza yayılmalıyız. İşgalcilere karşı millî bir direnişe öncülük etmeliyiz.

Yunan işgali karşısında gösterdiğimiz birlik ve kararlılık, vatanımızın kurtuluşu için hayati önem taşıyor. Birbirimize kenetlenmeli, Türk milletinin asil ve onurlu geçmişine yakışır bir direniş sergilemeliyiz. İşgalcilere boyun eğmeyecek, vatanımızı korumak için elbirliğiyle mücadele edeceğiz. Unutmayalım ki tarih bize bu toprakları koruma görevini vermiştir. Şimdi, birlik olma zamanıdır!

Mitingimize katılan herkesi, vatanseverliğimizle birleşmeye ve işgalcilere karşı durmaya davet ediyorum. Hep birlikte, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine omuz verecek, vatanımızı işgalcilere bırakmayacağız!

Teşekkür ederim.

0
54
0
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.