12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 73 Tarihsel Düşünme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

TARİHSEL DÜŞÜNME

1. “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” ifadesiyle BMM’nin açılması arasında nasıl bir ilişki kurulabilir?
Cevap
: “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” ifadesi, BMM’nin açılmasıyla doğrudan ilişkilidir çünkü bu ilke, milli egemenliğin temsili olarak BMM’nin kurulmasını ve işlevini belirtir.

2. BMM’nin açılması hangi kurumları işlevsiz hâle getirmiştir?
Cevap
: BMM’nin açılmasıyla Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki Meclis-i Mebusan ve Meclis-i Ayan gibi kurumlar işlevsiz hale gelmiştir.

3. BMM’nin hangi kararlarına bakılarak “olağanüstü meclis” tanımlaması yapılabilir?
Cevap: BMM, Misak-ı Millî’nin kabulü, bağımsızlık savaşının başlatılması gibi olağanüstü önlemler aldığı için “olağanüstü meclis” tanımlaması yapılabilir.

4. BMM’nin kurucu ve ihtilalci bir meclis olduğunu hangi kararlarına dayanarak söylersiniz?
Cevap
: BMM, Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşünü ve işgalcilerin ülkeyi paylaşma planlarını reddederek bağımsızlık mücadelesine giriştiği için kurucu ve ihtilalci bir meclis olarak kabul edilir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.