12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 76 Kanıt Sorgulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

SORU

1. Millî Mücadele Dönemi’nde İstiklal Mahkemelerine yönelik yaklaşımlar nelerdir?
Cevap
: Millî Mücadele Dönemi’nde İstiklal Mahkemelerine yönelik yaklaşımlar, birinci kanıtta olumlu ve destekleyici bir bakış açısını yansıtırken, ikinci kanıtta eleştirel bir tutumu yansıtmaktadır.

2. İstiklal Mahkemelerine yönelik farklı yaklaşımların sebepleri neler olabilir?
Cevap
: Farklı yaklaşımların sebepleri, İstiklal Mahkemeleri’nin bazı kararlarının halk tarafından olumlu bulunmasına ve millî mücadeleye katkı sağlamasına dayalı olabilir. Özellikle ilk kanıtta, mahkemelerin millî mücadeleye destek verdiği ve düzeni sağladığı vurgulanırken, ikinci kanıtta ise mahkemelerin yetkilerinin aşırı olduğu ve eleştiriye açık olduğu ifade edilmektedir. Bu farklı yaklaşımların nedeni, İstiklal Mahkemeleri’nin uygulamalarının zaman zaman halkın haklarına müdahale edip etmediği konusundaki görüş ayrılıklarından kaynaklanabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.