12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 95 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 95 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 95 Tarihsel Düşünme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

TARİHSEL DÜŞÜNME

1. Batı Cephesi’nde Yunanlarla savaşılmasına rağmen Mudanya’daki ateşkes görüşmelerinin İngiltere, Fransa ve İtalya ile yapılma nedenlerini değerlendiriniz.
Cevap
: Mudanya’daki ateşkes görüşmeleri, Batı Cephesi’nde savaşın tarafları olan Türkiye (TBMM) ile İngiltere, Fransa ve İtalya arasında yapıldı çünkü Türkiye’nin bağımsızlığını ve egemenliğini kabul etmek isteyen bu ülkeler, savaşın sona ermesini ve barışın sağlanmasını desteklemek istediler.

2. İstanbul ve Boğazların yönetiminin TBMM Hükûmetine bırakılmasını, İstanbul Hükûmetinin varlığı açısından değerlendiriniz.
Cevap
: İstanbul ve Boğazların yönetiminin TBMM Hükûmetine bırakılması, İstanbul Hükûmeti’nin uluslararası tanınırlığının sona erdiği ve Türkiye’nin egemenlik haklarının güçlendiği bir dönemde gerçekleşti. Bu, Türkiye’nin iç işlerine daha fazla müdahaleye son vererek Türk hükûmetinin egemenliğini güçlendirdi.

3. Mudanya Ateşkes Antlaşması’nın Millî Mücadele açısından önemi nedir? Yorumlayınız.
Cevap
: Mudanya Ateşkes Antlaşması, Millî Mücadele açısından önemlidir çünkü savaşın sona ermesine ve Türkiye’nin bağımsızlığının kabul edilmesine yol açtı. Bu antlaşma, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına önemli bir adım sağladı.

15
0
0
74
56
18
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.