12. Sınıf Meb Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 51 Cevapları

12. Sınıf Meb Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 51 Cevapları
12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 51 Dil Bilgisi Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

DIL BILGISI

1. Aşağıdaki cümlelerde geçen ikilemelerin cümlelere kattığı anlamları söyleyiniz.

• Kasa yapımında çalışan kaportacı arkadaşı, sabah akşam karşısına geçip de inatla, sabırla, ona bunu öğretmeye kalkana dek, önemsiz bir iş yapmakta olduğunu bilmezdi.
Cevap: Sabah akşam ikilemesi sürekli, aralıksız olarak anlamı katmıştır.

• Dükkân, vitrin önleri omuz omuza insan.
Cevap: Omuz omuza ikilemesi vardır. Birlikte, yan yana anlamlarına gelmektedir.

2. Aşağıdaki parçada yazımı yanlış olan kelimeleri bulunuz. Bulduğunuz kelimelerin altını çiziniz.

Bisküvi, çikolata, kağıtlı şeker, zeytin yağı, sabun yapım evleriyle küçük tamir atölyelerinin yan- yana odalarda bulunduğu, sefertasına benzeyen hanlardan birinin genzi tıkıyan pis havası içinde ekmeğini küçücük pedalıyla kazanmaya çalışan bir arkadaşı görmeğe gitmiştim. Bulamadım. Dönecektim ki, kapı yanında duran büyükce bir tahta sandığın içinde onu gördüm: Peynir ekmekle domates yiyordu. Kirli, kıvır kıvır saçları vardı. Makina yağıyla kararmış yüzü, içlerinden aydınlanan harikulâde yeşil gözleri…

zeytin yağı: bitişik yazılmalıdır.
sefertası: ayrı yazılmalıdır.
tıkıyan: tıkayan olmalı
görmeğe: görmeye
makina : makine
büyükce : büyükçe

3
1
0
0
1
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.