12. Sınıf Meb Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 57 Cevapları

12. Sınıf Meb Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 57 Cevapları
12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 57 Dil Bilgisi Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

DIL BILGISI

1. “Öyle dürüst, öyle kesin bir adamdı ki; ölümün sinsiliği ona hiç gölge düşürmemişti. Evine her gece ekmek alıp gelen bir erkeğin yokluğu, sessizlik olup yerleşmişti odalarına.” cümlelerinde gerçek anlamının dışında kullanılmış kelimelerin altını çiziniz.
Cevap
: “Öyle dürüst, öyle kesin bir adamdı ki; ölümün sinsiliği ona hiç gölge düşürmemişti. Evine her gece ekmek alıp gelen bir erkeğin yokluğu, sessizlik olup yerleşmişti odalarına.” cümlelerinde gerçek anlamının dışında kullanılmış kelimelerin altını çiziniz.

2. Okuduğunuz metinde geçen “… Mısır Çarşısı’ndaki beğendiğimiz börekçi var ya. N’olacak kırk yılda bir ziyafet.” cümlelerinde kesme işaretinin hangi amaçlarla kullanıldığını söyleyiniz.

Mısır Çarşısı’ındaki: Özel isimlere getirilen ekleri ayırmak için kullanılmıştır.
N’olacak: Bu kelimede yerel kullanışa örnek görürüz. e sesi sanki atılmış gibi söylenerek vurgulanır elime.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.