12Mg ile 16S elementlerinin iyonlaşma enerjilerini karşılaştırıp hangisinin büyük olduğunu belirleyiniz

12Mg ile 16S elementlerinin iyonlaşma enerjilerini karşılaştırıp hangisinin büyük olduğunu belirleyiniz
12Mg ile 16S elementlerinin iyonlaşma enerjilerini karşılaştırıp hangisinin büyük olduğunu belirleyiniz, yanıtınıza göre iyonlaşma enerjilerinin periyodik sistemde nasıl değiştiğini açıklayınız

Soru : 12Mg ile 16S elementlerinin iyonlaşma enerjilerini karşılaştırıp hangisinin büyük olduğunu belirleyiniz, yanıtınıza göre iyonlaşma enerjilerinin periyodik sistemde nasıl değiştiğini açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Magnezyum (12Mg) elementinin iyonlaşma enerjisi, Kükürt (16S) elementinin iyonlaşma enerjisinden daha büyüktür. Bu durum, periyodik tablo trendi doğrultusunda, atom çapının azalmasıyla birlikte iyonlaşma enerjisinin genellikle arttığı prensibine dayanmaktadır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.