14 Nisan Ehliyet sınav sonuçları sorgulama (meb.gov.tr) eğitek meb 2012 detay

14 Nisan Ehliyet sınav sonuçları sorgulama (meb.gov.tr) eğitek meb 2012 detay
14 Nisan Ehliyet sınav sonuçları sorgulama (meb.gov.tr) eğitek meb.14 Nisan Ehliyet sınav sonuçları sorgulama (meb.gov.tr) eğitek meb 2012.İşte 14 Nisan Ehliyet sınav sonuçları sorgulama (meb.gov.tr) eğitek meb ehliyet sınav sonuçları..

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 14 Nisan tarihinde yapılan ehliyet sınavı sonuçları bilgilerine aşağıdaki linkten detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz. 2 Mayıs"ta sınav sonuçları açıklandıktan itibaren sorgulama paneli anında sitemizde online olacaktır. Ehliyet sınav sonuçları T.C. kimlik no ile sorgulama yayınlanacaktır. MEB ehliyet sınav sonuçlarını açıklaması için artık saatler kaldı ve adaylara önerimiz bu sayfayı gün içerisinde takip etmeleri.

14 Nisan 2012 Ehliyet Sınav Sonuçları için tıklayınız

MEB Ehliyet sınavından her ayrı kategori için 70 ve üzeri alan adaylar direksiyon sınavına katılmaya hak kazanacaklar. MEB sitesinden resmi duyuru ile 2 Mayıs tarihinde açıklanması beklenirken direksiyon sınavıda sonuçların açıklanmasından 1 hafta sonra gerçekleştilecek.

14 Nisan Ehliyet sınav sonuçları niçin önem taşıyor? 14 Nisan Ehliyet sınav sonuçları açıklanmasından sonra süreç nasıl işleyecek? 14 Nisan 2012 Ehliyet sınav sonuçlarına göre hangi adaylar geçecek? Kalan adaylar hangi sınavlara tekrar girecekler? 14 Nisan Ehliyet sınav sonuçları sonrası direksiyon sınavı ne zaman yapılacak?

Ehliyet Sınavı Detayları

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavları, MTSAS Uygulama Takviminde belirtilen tarihlerde yılda 6 kez yapılmakta olup sürücü belgesi almak isteyen adaylar teorik ve uygulamalı yapılan sınavlara girmek zorundadır. Ehliyet sınavı MTSAS ve Direksiyon sınavı olmak üzere adayların geçmek zorunda olduğu iki sınavı kapsıyor. Adaylar A1, A2, B, C, D, E, F, G sertifika türlerinde İlk Yardım Bilgisi, Trafik ve Çevre Bilgisi ve Motor ve Araç Tekniği Bilgisi sorularını cevaplayacaklar. H Sertifika türünde ise Motor ve Araç Tekniği Bilgisi soruları bulunmamaktadır.

Bundan Sonraki Ehliyet Sınav Tarihleri

30 Haziran 2012 ehliyet sınavı
1 Eylül 2012  ehliyet sınavı
20 Ekim 2012  ehliyet sınavı
15 Aralık 2012 ehliyet sınavı

Adayların Kaç Sınav Hakkı Var?

Adaylar en fazla 5 (beş) teorik, 5 (beş) uygulama sınavına girme hakkına sahiptir. Sınav döneminde sınava girmeyen adayın hakkı kullanılmış sayılır. Adayın sağlık kurulu raporu varsa 5 (beş) teorik ve 5 (beş) uygulama sınav hakkı bittikten sonra girmediği sınav için 1 (bir) hak daha kullanabilir. Sınav hakkı biten adayın dosyası yandığı için MTSK Müdürlüğüne yeni kayıt yapılması gerekmektedir.

Adaylar Hangi Sınavlara Tekrar Girecek?

Aday, her sınavda başarılı olduğu derslerden muaf olup bir sonraki sınavda başarısız olduğu derslerden sınava girecektir. İşlem süreci bittikten sonra adayla ilgili geriye dönük işlem yapılmayacaktır.

Ehliyet sınavı MTSAS ve Direksiyon sınavı olmak üzere adayların geçmek zorunda olduğu iki sınavı kapsıyor. Adaylar A1, A2, B, C, D, E, F, G sertifika türlerinde İlk Yardım Bilgisi, Trafik ve Çevre Bilgisi veMotor ve Araç Tekniği Bilgisi sorularını cevaplayacaklar. H Sertifika türünde ise Motor ve Araç Tekniği Bilgisi soruları bulunmamaktadır.

Direksiyon Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Teorik sınav sonuçları açıklandıktan sonraki ilk haftanın sonunda (cumartesi bitmezse pazar günü veya takip eden diğer hafta sonları) uygulama sınavı yapılacaktır (özel durumlarda Bakanlık açıklama yapacaktır). Sertifika farkı için sınava girecek adaylar, ilgili mevzuatta belirtilen derslerden sorumlu olacaktır. Aday, MTSAS sonuçlarından sonra başarılı ise sertifika almaya hak kazanacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğü on-line olarak merkezimizden sertifika kontrolü yaptıktan sonra sürücü belgesi düzenleyecektir.

 
14 Nisan 2012 Ehliyet Sınav Sonuçları için tıklayınız

MEB 14 Nisan Ehliyet sınav sonuçları için belirlenen tarih 2 Mayıs 2012 Çarşamba. Sınav sonuçlarının 2 Mayıs"ta açıklanması beklenirken adaylar sonuçların açıklanmasından bir hafta sonra teorik sınavında başarılı olmaları durumunda direksiyon yani uygulamalı sınava katılacaklar.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.