16. yüzyılda yaşadığınızı düşününüz, bu yüzyılda sizi, kimya ile ilgili neler beklemektedir

16. yüzyılda yaşadığınızı düşününüz, bu yüzyılda sizi, kimya ile ilgili neler beklemektedir
16. yüzyılda yaşadığınızı düşününüz, bu yüzyılda sizi, kimya ile ilgili neler beklemektedir, O yüzyılda maddeyle ilgili bilinen yanlışlar nelerdir, bu yanlışları düzeltmek ve kanıtlamak için ne yapardınız

16. yüzyılda yaşasaydım o dönemde Simya ile ilgileniyor olurdum. Ancak Simya'yı ölümsüzlüğün iksirini bulmak ve değersiz madenleri değerli madenlere çevirmenin yollarını arıyor olurdum. Çünkü o dönemde bunu yapmanın amacı zengin olmanın yollarını aramaktı.

O yüzyılda madde ile ilgili bilinen yanlışlar nelerdir?

Maddeyi Kimya için değil, bir çeşit dönüştürme sanatı ve iksir hazırlama yöntemi olarak görüyorlardı. Simya, bilim için değil, zengin olmak ve ölümsüz olmak için yapıldığı kabul ediliyordu. Ancak Simya'yı engelleme çalışmaları başarısız oldu ve bilim engellenemedi.

Bu yanlışları düzeltmek ve kanıtlamak için ne yapardınız? ​

Simya ile ilgilenirken, bir maddeyi ilaç yapmak, ya da ölümsüzlük iksirini aramak için kullanmak, ya da değerli bir maden yapımı için deney yapıyor olsaydım, o deneyi yaparken yeni maddeler bulur ve Simya'nın amacının bunlar olmadığını kanıtlamaya çalışırdım.

3289
2379
2661
606
607
504
2085
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum