18 Kasım ALES Sınav yorumları

18 Kasım ALES Sınav yorumları
ALES sınavı saat 12.45'te sona erdi. ÖSYM tarafından 3. kez yapılan ALES sınavı 150 dakika yani 2.5 saat sürdü. Toplam 100 soruya cevap veren adayların sınavı sona erdi. Peki ALES soruları nasıldı, ALES sınav yorumları...

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (ALES) sonbahar dönemi sınavı bugün gerçekleşti. 15 dakika kuralının uygulandığı ALES, saat 10.15 başladı, sınavda adaylara 150 dakika verildi. Şimdi ise gözler soru-cevap ve sonuç tarihinde. Peki, ALES/3 soruları ve cevapları ne zaman yayımlanır? 

18 Kasım 2018 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018-ALES/3 Sonbahar Dönemi) Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 20 Kasım 2018 tarihinde saat 10.00’dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.

2018-ALES/3(Sonbahar Dönemi) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2018-ALES/3 Sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) testlere göre aşağıda verilmiştir.

Sayısal Testi: 19. ve 43. Sorular

Sözel Testi: Bulunmamaktadır 

2018-ALES/3 (Sonbahar Dönemi) Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı (% 10) 

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin yayınlandığı sınav takvimine göre ALES/3 sonuçları 20 Aralık 2018 tarihinde açıklanacak. Adaylar, sonuçlar açıklanır açıklanmaz https://www.osym.gov.tr adresi üzerinden puanlarını görüntüleyebilecek.

KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK?

Danıştay 8. Dairesi, 2017 yılında ALES'in içeriğine ilişkin olarak yapılan düzenlemeler sonrasında, 2017 öncesinde yapılan ALES sınavlarının 5 yıl boyunca geçerli olacağına dair geçici madde hükmü hakkında yürütmenin durdurulması yönünde karar verdi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum