1917’nin kader yılı olarak tanımlanmasında, yaşanan iki olaydan hangisi daha etkili olmuştur

1917’nin kader yılı olarak tanımlanmasında, yaşanan iki olaydan hangisi daha etkili olmuştur
1917’nin kader yılı olarak tanımlanmasında, yaşanan iki olaydan hangisi daha etkili olmuştur, düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : 1917’nin kader yılı olarak tanımlanmasında, yaşanan iki olaydan hangisi daha etkili olmuştur, düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız

Ödev cevabı kısaca : Kanıta göre, Lenin’in barış savunusu ve sonrasında Brest-Litovsk Barışı’nın imzalanması, Rusya’nın çeşitli bölgelerdeki toprak kayıplarına neden olmuş ve bu durum Rusya için ciddi bir değişim teşkil etmiştir. Bolşeviklerin iktidarının stabilizasyonunu ve Rusya’nın savaştan çekilmesini sağlayan bu barış anlaşması, Rusya’nın uluslararası alandaki konumunu ve iç dinamiklerini derinden etkilemiştir.

1917'nin "kader yılı" olarak tanımlanmasında, yaşanan iki önemli olaydan Ekim (Bolşevik) Devrimi genellikle daha etkili olarak değerlendirilir. Bu devrim, sosyalist bir yönetimin kurulmasına ve uluslararası ilişkilerde önemli değişikliklere neden olarak dünya tarihinde derin etkiler bırakmıştır. Ancak, bu değerlendirme kişisel bakış açısına göre değişebilir.

3
1
2
1
2
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.