1999 yılında meydana gelen büyük Gölcük depremi yaklaşık 360 km ötedeki Ankara’dan hissedildi

1999 yılında meydana gelen büyük Gölcük depremi yaklaşık 360 km ötedeki Ankara’dan hissedildi
1999 yılında meydana gelen büyük Gölcük depremi yaklaşık 360 km ötedeki Ankara’dan hissedildi, sizce sarsıntılar Ankara’ya nasıl ulaşmış olabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : 1999 yılında meydana gelen büyük Gölcük depremi yaklaşık 360 km ötedeki Ankara’dan hissedildi. Sizce sarsıntılar Ankara’ya nasıl ulaşmış olabilir

Ödev cevabı kısaca : 1999 yılında meydana gelen Gölcük depremi 7,5 şiddetinde olmuştur. Gölcük’te 7,5 şiddetinde olan deprem Ankara’ya şiddeti azalarak ulaşmıştır. Gölcük depreminin Ankara'da hissedilmesi, depremin odak mesafesinin yakın olması ve Ankara'nın yer altı jeolojisi ile bina yapıları ve zemin tiplerinin etkisiyle açıklanabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.