2. Dünya Savaşının bir Dünya savaşı halini alması nasıl olmuştur

2. Dünya Savaşının bir Dünya savaşı halini alması nasıl olmuştur
2. Dünya Savaşı’nın bir Dünya savaşı halini alması nasıl olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Birinci Dünya Savaşı sonrasında anlaşamayan devletler müttefik ve mihver devletler olarak karşı karşıya gelmişlerdir. İkinci Dünya Savaşı’nın nedenleri Birinci Dünya Savaşı’nın sonuçları olmuştur. İkinci Dünya Savaşı birçok dünya devletinin katıldığı bir savaş olmuştur.

İkinci Dünya Savaşı’nın bir dünya savaşı halini alması birçok devletin savaşa girmesi, ekonomik buhranlar yaşanması, savaşa girmeyen ülkelerin savaştan etkilenmesi, insani kayıpların çok fazla olması nedeniyle gerçekleşmiştir. İkinci Dünya Savaşı’nın sonuçları kapsamında dünyada ülkelerin sınırları değişmiştir. Uluslararası teşkilatlar kurulmuştur.

Bir savaşın büyük bir savaş olması toplumları ve ülkeleri derinden etkilemesiyle ilgilidir. Sınırların değişmesi, göçlerin yaşanması bunun nedenlerini oluşturur.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.