2012 Haziran Ayı KPSS Tercih Kılavuzu ve Tarihleri

2012 Haziran Ayı KPSS Tercih Kılavuzu ve Tarihleri
2012 Haziran Ayı KPSS Tercih Kılavuzu ve Tarihleri

2012 Haziran ayında en son yapılan KPSS puanları göz önünde bulundurularak Lise (Ortaöğretim) , Önlisans ve Lisans düzeyinden Memur ataması yapılacak. 2012 yılının ilk KPSS tercih işlemi Haziran ayında yapılacak. 2012 KPSS Tercih kılavuzu ve kadrolara atanma şartları bu sayfada yayınlanacak. ÖSYM tarafından kısa süre sonra bir açıklama yapılması bekleniyor. Kamu kurumları, tercih kılavuzunda yer alan kadrolarını Devlet Personel Başkanlığına göndermeye başladı. Ancak daha önceki KPSS lise yerleştirmelerde yaşanan bir sorun tedbir alınmazsa, tekrar edecektir. Bu sorunun el yordamıyla çözülmesi dahi mümkündür.

Devlet Personel Başkanlığı, Milli EğitimBakanlığı ve ÖSYM arasında bir koordinasyonsuzluk yaşanmaktadır.

Tercih kılavuzunda, Lisans ve önlisans düzeyindeki kadrolarda yer alan nitelik kodlarının alt bölüm kodları kılavuzda yer alıyorken, ortaöğretim düzeyindeki kadroların alt bölüm kodlarına kılavuzlarda yer verilmemektedir. Devlet Personel Başkanlığı kodları bu şekilde ÖSYM’ye vermekte, ÖSYM de yapabileceği bir şey olmadığını belirterek lise düzeyinde alan nitelik kodu kontrolü yapmamaktadır.

Sadece bu nedenden dolayı, yani alan kontrolüyapılmadığı için, boş yere kadroların yüzde 15′i boş kalmaktadır.

Haziran 2012 KPSS Tercih Kılavuzu ÖSYM bu sayfada yer alacak. 2012 Haziran KPSS Tercih Kılavuzu ve Tercih Tarihleri, 2012 KPSS Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak Açıklanacak , 2012 Haziran Ayı KPSS Lise Ortaöğretim Önlisans Lisans Düzeyi Memur Alımı Tercihleri

2010 yılından bu zamana çözülemeyen bu meseleyi çözmek sanıldığından zor değildir. Umarız yukarıda bahsettiğimiz bu sorun o tarihe kadar düzelecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.