2012 KPSS puanlarının geçerliliği ne zaman sona eriyor

2012 KPSS puanlarının geçerliliği ne zaman sona eriyor
2012 KPSS çift yıl olması nedeniyle lise, önlisans ve lisans düzeyinden yapıldı.

2012 KPSS çift yıl olması nedeniyle lise, önlisans ve lisans düzeyinden yapıldı. Adaylar bu sınavda aldıkları puanlarla bir seneden fazla süreden beri merkezi ve kurumsal alımlara başvurmaktalar.

Mevzuat ne diyor?

KPSS’ye esas alınan Yönetmeliğe göre; “KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. …. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.” (öğretmenlik puanları hariç)

Bir sonraki sınav ne demektir?

“Bir sonraki sınav” ifadesinden aynı türden ve aynı seviyeden yeni bir sınav ifadesi anlaşılmalıdır. Yani, önlisans KPSS’ye giren bir adayın puanı (lisans KPSS’ye katılmamak suretiyle) lisans KPSS yapıldığında değil, yine önlisans KPSS yapıldığında sona erer.

2012 puanları 2014 KPSS’ye kadar geçerli olacak

Yönetmelik hükmüne göre 2012 KPSS puanları, 2 yıl sonra yapılacak olan aynı tür ve seviyeden yeni bir KPSS’ye, yani 2014 KPSS’ye kadar devam edecek. Bu durumda;

2012 KPSS lisans (p3) puanları; 5 Temmuz’da (öğretmenlik hariç) sona erecek

2012 KPSS önlisans (P93) puanları; lisans bitirip 2014 KPSS lisansa girmeyenlerin 27 Eylül’de sona erecek

2012 KPSS lise(P94) puanları; lisans bitirip 2014 KPSS lisansa girmeyenlerin 28 Eylül’de sona erecek

Öğrenim düzeyinin yükselmesi puanı etkiler mi?

Puanın geçerli olduğu süre içinde öğrenim düzeyinin yükselmesi adayların puanının geçerliliğini etkilemez.

Lise mezunu olarak giren bir aday sonraki sınava kadar önlisans ya da lisans mezunu olursa 2012 P94 puanı bundan etkilenmez. Tercih yapabilir ve atanabilir. (ancak bu kişiler bir sonraki sınavda artık “lisans” veya “önlisans düzeyinden sınava girmek zorundadır ve bu sınava girdiklerinde P94 puanları geçersiz olur. Çünkü bir adayın aynı anda aynı veya farklı düzeyde iki tane geçerli b grubu puanı olamaz.)

Önlisans mezunu olarak giren bir aday lisans mezunu olursa 2012 P93 puanı etkilenmez. Tercih yapabilir ve atanabilir. (ancak bu kişiler bir sonraki sınavda artık “lisans” düzeyinden sınava girmek zorundadır ve bu sınava girdiklerinde P93 puanları geçersiz olur. Çünkü bir adayın aynı anda aynı veya farklı düzeyde iki tane geçerli b grubu puanı olamaz.)

2013 KPSS yapıldığında 2012 B grubu (p3, p93, p94) puanımın sona erdiği söylendi, bu doğru mu?

Kesinlikle yanlış. 2012’deki bu puanlar b grubu puanlardır. 2013 ise A grubu puanlardır ve birbirini etkilemez.

2014 Ocak’ta yeni yıla girince 2012 puanı geçerli olacakmış. Doğru mudur?

Hayır, bu da kesinlikle yanlış. 2012 puanları yukarıda belirttiğimiz tarihlere kadar geçerli olacaktır.

Kutay Seymen ARIKAN

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.