2012 SBS Tercih Rehberi ve Robotu

2012 SBS Tercih Rehberi ve Robotu
Açıklanan SBS ve OYP sonuçlarından sonra doğru tercih yapmak isteyen adaylar ve aileleri tercih rehberi ve tercih robotu size bu yardımı sunacak.

Hem SBS hem de OYP sonuçları 12 Temmuz'da açıklandı. Ancak tercih süreci bu yıl sonuçların açıklanmasının hemen ardından değil, aradan 20 gün geçtikten sonra başlıyor. OYP puanına göre Anadolu, Anadolu öğretmen ve fen liseleri başta olmak üzere merkezi yerleştirme ile öğrenci alan liselere yerleştirmeler için bugün başlayan bu süreç 8 Ağustos'ta son bulacak.

PUANI DEĞİL BAŞARI SIRASINI DİKKATE ALIN

Bu yıl dördüncü kez merkezi yerleştirmeyle Anadolu, Anadolu öğretmen, fen vemeslek liselerine Ortaöğretim Yerleştirme Puanı'na (OYP) göre öğrenci alınacak. OYP, öğrencilerin üç yıldır girdikleri Seviye Belirleme Sınavları (SBS) sonuçları ve yıl sonu başarı puanlarının toplamıyla oluşturulan ve yerleştirmelerde kullanılan bir puan. Bu puana göre öğrenciler tercih listeleri doğrultusunda okullara merkezi olarak yani Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yerleştirilecek. OYP'ye göre 196 barajını aşan her öğrencinin tercih listesi hazırlama hakkı bulunuyor.

PUANDAN DAHA ÖNEMLİ

Ancak doğru bir tercih listesi hazırlamak ve yerleştirilmek için puandan çok başarı sırasına dikkat etmeniz gerekiyor. O nedenle de listenize koyduğunuz okulun geçen yıl en son öğrencisinin başarı sırasının ne olduğunu dikkate almalısınız.

Çünkü puanın oluşmasında üç yıl boyunca girilen SBS'lerin zorluk derecesi etkili oluyor. Bazı yıllar OYP'si yüksek olan öğrencilerin dağılımı daha geniş olurken, bazı yıllarda da bu dağılımda yer alan öğrenci sayısı düşük olabiliyor. Gerçekçi bir tercih listesi için başarı sırasının ve yüzdelik diliminin kullanılması daha doğru bir yaklaşım.

Tercihlerinizi yaptıktan ve onaylattıktan sonra bir daha değiştirme şansınız olmayacak. Bu nedenle bu yıl yerleştirme sisteminde yapılan değişiklikleri de dikkate alarak, listenizi hazırlamanız gerekiyor. Çünkü tümtercih işlemleriniz bundan sonra hazırladığınız bu liste üzerinden gerçekleştirilecek.

SONUÇ BELGESİNİ DOĞRU YORUMLAYIN

Ortaöğretim Yerleştirme Puanı'na (OYP) göre merkezi sistemle öğrenci alacak okulları tercih ederken ilk yapmanız gereken öğrencinizin “Ortaöğretime Geçiş Sistemi 2012 yılı 8. sınıf SBS sonuçları ve OYP bilgileri”ni gösteren belgede hangi bölümleri dikkate almanız gerektiğini bilmek olacak.

Peki, tercih döneminde kritik tarihler neler?

1-8 Ağustos: Yerleştirme işlemleri için tercihler alınacak.

24 Ağustos: Yerleştirme sonuçları açıklanacak.

27-31 Ağustos: Yerleştirme sonuçlarına göre asil olarak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri yapılacak. (Saat 17.00'ye kadar)

03 Eylül (Saat 08.00) -14 Eylül (Saat 17.00): Boş kontenjanlara yedek listede yer alan öğrencilerden kayıt hakkı kazananların ilanı ve kayıt işlemleri.

12 Eylül Saat 17.00: Bu saate kadar yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

14 Eylül Saat 17.00: 12 Eylül'de saat 17.00'den itibaren kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları yapılacak. Bu süre içinde yedek listede yer alan öğrencilerden kayıt hakkı kazananlar http://oges.meb.gov.tr internet
sayfalarından kayıt durumlarını takip edebilecek.

2012 SBS Tercih Kılavuzu İçin Tıklayın

Anafen SBS Tercih Robotu için tıklayınız

Körfez SBS Tercih Robotu için tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.