2013 Askeri Lise Sınavına girerken yanımızda bulundurmamız gereken belgeler neler

2013 Askeri Lise Sınavına girerken yanımızda bulundurmamız gereken belgeler neler
2013 Askeri Lise Sınavına girerken yanımızda bulundurmamız gereken belgeler neler

YAZILI SINAVA GİRERKEN ADAYIN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER NELERDİR?
2013-ALS SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Bu belgeyi T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  İnternet adresinden, sınav tarihinin on gün öncesinden başlamak üzere edininiz. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafınız bulunmaktadır. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Sınava gireceğiniz binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmeniz sınav günü size kolaylık sağlayacaktır.

Bu belgelerini kaybeden adaylar tekrar İnternet'ten edinebileceklerdir. Adaylar İnternet'ten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınava Giriş Belgesinin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı,resim, işaret vb. bulunan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

NÜFUS CÜZDANI VEYA SÜRESİ GEÇERLİ PASAPORT:
Sınava girebilmeniz için 2013-ALS Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportunuzun da yanınızda bulunması zorunludur. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.

Nüfus cüzdanında fotoğrafı bulunmayan adayların, fotoğraflı nüfus cüzdanı edinerek, bu şekilde sınava gelmeleri yararlarına olacaktır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, yazılı sınava alınmayacaktır. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde sınav merkezi koordinatörlerinin, bina ve salon sorumlularının veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır.

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya getirmemeleri gerekmektedir. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getire bileceklerdir.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.