2013 KPSS A grubu ve B grubu atamaları nedir?

2013 KPSS A grubu ve B grubu atamaları nedir?
(A) Grubu Memur Kadrosu Ne Demektir, Nasıl Atanılır?

Burada konunun açıkça anlaşılması için (A) ve (B) grubu memur kadrolarının neler olduğunu açıklamakta yarar var.

(A) grubu kadrolar; mesleğe KPSS’nin ardından kurumların kendi özel mevzuatları gereğince gerekli puanı almış adaylar arasında yapılan özel yarışma sınavı (yazılı ve/veya sözlü) ile yardımcı (stajyer) olarak girilen ve yetiştirme döneminin ardından yapılan yeterlilik sınavında başarı gösterilmesi üzerine asıl unvana ataması yapılan kadrolardır. (Denetmen Yardımcılığı,Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, Kaymakam Adaylığı gibi.)
Bu kadrolara atanmak isteyenlerin KPSS’den puan aldıktan sonra her Kurum’un ayrı olarak açacağı yarışma sınavını kazanmaları zorunludur.
(B) Grubu Memur Kadrosu Ne Demektir, Nasıl Atanılır?

(B) grubu kadrolar ise; kariyer meslek olarak anılan meslekler dışında kalan diğer kadrolar olarak tanımlanmıştır. (Örneğin, mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi, ambar memuru, VHKİ gibi). Bu kişiler ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile değil her Kurum’un kendisinin açacağı yarışma sınavları ile kadrolara atanır.

(B) grubu kadrolara ilk defa atanacak personelin KPSS’ye girerek ÖSYM tarafından ilan edilecek KPSS Tercih Kılavuzunda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarına ait boş kadrolardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri halinde, puanları ve tercihleri çerçevesinde bilgisayar ortamında yerleştirme işlemleri yapılmaktadır. Yerleştirme sonrasında başkaca bir sınava girmelerine gerek kalmaz.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.