2013 KPSS puanı nerelerde kullanılabilir

2013 KPSS puanı nerelerde kullanılabilir
2013 KPSS geçtiğimiz haftalarda yapıldı ve sonuçlar açıklandı. Peki 2013 puanların adaylarımız nerelerde kullanabilecek?

KPSS puanlara kural olarak 2 yıl geçerlidir. Ancak 2012 değişikliği ile öğretmenlik puanları (P10,P121) 1 yıla düşürülmüştür.

2013 KPSS tek yıl olduğu için bu sınava sadece lisans mezunları katılmış olup, bu puanlar sadece üç alanda kullanılabilmektedir.

A Grubu sınavlar

Uzman müfettiş, kaymakam gibi kadrolara girmek için KPSS sınavından sonra kurumlar tarafından sözlü veya sözlü+yazılı sınavlar yapılmaktadır. Bu sınavlara girebilmek için kurumun sınav ilanında belirttiği puan türünden istenen puanı almak gereklidir.

A grubu puanlar 2 yıl geçerlidir. 2014 sınavına kadar yapılacak olan A grubu sınav başvurularında  hem 2012 hem 2013 puanları beraber kullanılacaktır.

Öğretmenlik atamaları

2013 yılında ÖABT gelmesi ile öğretmenlik atama puanları P10 ve P121 olmak üzere iki tane oldu. Bu puanlar 1 yıl geçerlidir. Ağustos ayında yapılacak olan atamalarda bu puanlar kullanılacak. Şubat ataması ise hala muallaklığını koruyor. MEB Bakanı değişti ancak Şubat ataması ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

POMEM

Polis olmak isteyenler 2012 puanları ile birlikte 2013 puanlarını da kullanabilirler. POMEM başvurularında sadece lisans mezunları için hesaplanan P3 puanı kullanılmaktadır.

Kutay Seymen ARIKAN

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.