2013 KPSS'de Bu 3 Soru Adayları Şaşırttı

2013 KPSS'de Bu 3 Soru Adayları Şaşırttı
2013 KPSS'de Bu 3 Soru Adayları Şaşırttı.Sınavın genel yetenek kısmında adaylara siber saldırılara yönelik 3 soru yöneltilmesi dikkat çekti.

2013 KPSS'de Bu 3 Soru Adayları Şaşırttı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için 6-7 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nın ilk oturumu sona erdi. Sınavın genel yetenek kısmında adaylara siber saldırılara yönelik 3 soru yöneltilmesi dikkat çekti.

ÖSYM tarafından 6-7 Temmuz günlerinde düzenlenen 2013-KPSS A grubu ve öğretmenlik sınavının ilk oturumu bu sabah saat 9.30'da başladı. Adaylara, genel kültür ve genel yetenek testlerinden oluşan 120 soru yöneltildi. Genel kültür kısmında yer alan 3 paragraf sorusu, son zamanlarda bazı hacker grupları tarafından Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve ÖSYM gibi kritik kuruluşlara siber saldırılar düzenlenmesini akıllara getirdi.
 
Adaylar, 'siber saldırı'nın ne olduğu, nasıl yapıldığı ve ne gibi önlemlerin alınması gerektiğine yönelik bilgiler verilen paragraf üzerinden 3 soru cevapladı. Siber saldırının yapılabilmesi için birkaç yüz kişilik internet kullanıcısı ve internet ağının yeterli olduğu belirtilen paragrafta, söz konusu saldırıların küçük maliyetlerle klasik bir savaşın yarattığı yıkımı çok kısa sürelerde meydana getirebileceğine dikkat çekildi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.