2013 KPSS’ye Kimler Başvuru Yapabilir?

2013 KPSS’ye Kimler Başvuru Yapabilir?
KPSS uzmanlarımız tarafından sıkça sölendiği gibi KPSS B Grubu puanları 2014 yılında yapılacak olan yeni KPSS B Grubu sınavına kadar geçerlidir.

Bu durumda 2010 KPSS puanları geçersiz olduğu için bu puana sahip adayların tercih yapması mümkün değildir. KPSS B Grubu sınavları 2 senede bir (çift yıllarda) yapılmaktadır.

Tek yıllarda yapılan KPSS ve B grubu adaylar

Okuyucularımızdan aldığımız maillerde gördüğümüz tek yıllarda yapılan sınavlarda da adayların çoğunlukla KPSSP3 puanının hesaplanmasıdır kafasını karıştırmaktadır . Tek yıllarda da KPSS yapılması bazı adaylar için soru işareti oluşturmaktadır.

B Grubu atamalarda hangi puanlar kullanılabilir?

KPSSP3 puanı her yıl hesaplanmakla beraber sadece çift yıllarda (2012, 2014..) yapılan B Grubu sınavlar sonucu elde edilen P3 puanı B Grubu merkezi yerleştirmeler veya Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Tarım Bakanlığı gibi diğer kurumsal yerleştirmeler için kullanılabilir. Çift yıl puanlarının tek yıl puanlarının geçerli olduğu alanlarda da kullanılabileceği unutulmamalıdır.

Tek yıl KPSS puanları nerelerde geçerlidir?

Bunun yanında tek yıllarda elde edilen P3 puanı (örneğin 2013 puanı) ise kesinlikle B Grubu merkezi yerleştirme veya Adalet Bakanlığı, Tarım Bakanlığı gibi diğer kurumsal yerleştirmelerde kullanılamaz. Ancak 2013 KPSS puanı A Grubu atamalar,öğretmenlik, banka ve polislik sınavları başvurularında kullanılabilir.

ÖZET TABLO

2012-2014 => KPSSP3 ile merkezi yerleştirme, kurumsal yerleştirme (Adalet, Tarım, Sağlık Bakanlıkları vb.), A Grubu, banka, polislik, öğretmenlik

2011-2013 => KPSSP3 ile A Grubu, banka, polislik, öğretmenlik 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.