2013 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (OGES) Tercih Başvuruları

2013 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (OGES) Tercih Başvuruları
2013 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (OGES) Tercih Başvuruları için tıklayınız...

2013 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (OGES) Tercih Başvuruları için tıklayınız...

"Daha fazla öğrencinin yerleşme ihtimali olacak. Tercihlerde 5 tane hayali, iki reel ve 3 tane de açıkta kalmamak için yedek tercih yapılmalı." uyarısında bulunan eğitim uzmanı, "Tercih ve yerleştirme kılavuzu iyi incelenmeli. Çocuğun genel yetenekleri ve özelliklerini doğru algılayıp ona göre yönlendirmeliyiz” diye konuştu.
Rehberlik Öğretmeni Recep Uysal , öğrencileri sadece 1 tercih yapabilecekleri için dikkatli olmaları konusunda uyardı. Uysal, “Tercih ve okulda onaylama işlemi yapıldıktan sonra tercihlerini düzeltemeyecekler. Dolayısıyla asil ve yedek yerleştirme için bu liste kullanılacağından tercihlerini çok dikkatli yapmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Bakanlığın okul listelerini yayınlayacağını, adayların bunları inceleyerek kendi puanlarına, yüzdelik dilimlerine ve genel başarı sıralarına en uygun okulları yazmalarının lazım geldiğini belirten Uysal, "Bu yıl sınavın zor olduğu ile alakalı olarak puanlarda oynama oldu ve biraz daha düştü. O yüzden puanlar yanıltıcı olabilir, geçen yılki yüzdelik dilimler ve genel başarı sıralamalarını baz alarak tercihlerini yapsınlar.” dedi.

2013 Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi Tercih Ve Yerleştirme E-Kılavuzu için tıklayınız

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.