2013 SBS İptal mi Edilecek? SBS Yeniden mi Yapılacak?

2013 SBS İptal mi Edilecek? SBS Yeniden mi Yapılacak?
2013 yılında son kez yapılan SBS (Seviye Belirleme Sınavı) ile ilgili bugün Ankara 18. İdare Mahkemesi’nden çıkan karar gündeme bomba gibi düştü.

2013 yılında son kez yapılan SBS (Seviye Belirleme Sınavı) ile ilgili bugün Ankara 18. İdare Mahkemesi’nden çıkan karar gündeme bomba gibi düştü. Mahkemenin kararına göre SBS‘ye giren 718 adayın yabancı dil testi sonuçlarının yanlış hesaplandığı ve bu durumdan dolayı 2013 SBS‘ye giren tüm adayların sınav sonuçlarının yeniden değerlendirilmesini gerektirdiğine hükmedildi. Peki bu durumda 2013 SBS İptal mi Edilecek? 2013 SBS‘ye göre liselere yerleşen öğrenciler ne olacak? Şimdi SBS’ye giren tüm öğrenciler ve velileri bu soruların cevaplarını merak ediyor.

2013 SBS İptal mi Edilecek?

Ankara 18. İdare Mahkemesi’nin verdiği karar ülke gündemine bomba gibi düştü. Milli Eğitim Bakanlığı ise mahkemenin verdiği karara itiraz etmeye hazırlanıyor. Zira karar bozulmazsa sınava giren 1.112.604 adayın sınav sonuçları yeniden değerlendirecek ve yeni sonuçlara göre birçok öğrencinin okulunun değişmesi gündeme gelecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın mahkemenin verdiği karara 30 içinde itiraz etme hakkı bulunuyor.

2013 SBS yeniden mi değerlendirilecek, iptal mi edilecek yoksa Milli Eğitim Bakanlığı’nın itirazı ile her şey eskisi gibi devam mı edecek. Tüm bu gelişmeleri takip edip sizlerle paylaşacağız.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.