2013 SBS yerleştirme puanı nasıl hesaplanacak?

2013 SBS yerleştirme puanı nasıl hesaplanacak?
8 Haziran’da yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) yerleştirme işlemlerinin nasıl yapılacağını ve SBS yerleştirme puanının nasıl hesaplanacağını öğrenmek için haberin devamını okuyunuz

2013 SBS sonuçları 12 Temmuz’da açıklanacak. Özel okullar 2013 SBS puanına göre öğrenci alacak. Özel okullara kayıtlar 12 Ağustos’ta başlayacak? 2013 Polis Koleji Sınav tarihleri emniyet müdürlüğünün resmi internet sayfasında ilan edilecek?

Sınavın değerlendirilmesi nasıl yapılacak?

•             Her adayın cevap kâğıdı, 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur.

•             2013-SBS’de soru sorulan derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

•             Her test için yanlış cevap sayısının 3’te 1i, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her aday için beş ayrı ham puan hesaplanır.

•             Tüm öğrencilerin ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunur.

•             Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standart sapması hesaplanır.

Standart puanlar hesaplanırken her testin ağırlık katsayılarına bakarak sınavda hangi testin daha fazla katkısı olduğunu görebiliriz.

                                  Testlerin katsayıları;

1

 

       Türkçe

4

2

 

Matematik

4

3

 

Fen ve Teknoloji

3

4

 

Sosyal Bilgiler

3

5

 

Yabancı Dil

2

TOPLAM

16

SBS yerleştirme puanı nasıl hesaplanacak?

Özetleyecek olursak, öğrenci 2013 SBS’de 700 tam puan almış olsun. Orta öğretime Yerleştirme Puanı (OYP) şu şekilde hesaplanacak;

Örneğin; SBS Puanı 700, 6’ncı sınıf YBP’si 80, olsun 7’nci sınıf YBP’si 90 ve 8’inci sınıf YBP’si 80 olan bir öğrencinin OY( ortaöğretime yerleştirme puanı) :

OYP = ( SBS + YBP6 + YBP7 + YBP8 ) / 2

OYP = ( 700 + 80 + 90 + 80) / 2= 475 olur. Hesaplanan bu puan ile yerleştirme işlemleri gerçekleşecek.

Okuldaki başarının da etkili olduğu unutulmadan derslere iyi çalışan, okulda yapılan yazılı sınavlara iyi hazırlanan her öğrenci SBS için başarı yolunda en önemli adımı atmış olacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.