2014-2015 Açıköğretim Dikey Geçiş Başvuru ve Kaydı Tıklayın!

2014-2015 Açıköğretim Dikey Geçiş Başvuru ve Kaydı Tıklayın!
Açıköğretim Fakültesi Dikey Geçiş Kayıt Tarihleri 2014-2015, Aöf Dikey Geçiş 2014 2015 Gerekli Evraklar, Aöf Dikey Geçiş 2014 2015 Harç Ücretleri, AÖF Dikey Geçiş Kayıt Yenileme 2014 2015, AÖF Dikey Geçiş Fark Dersleri, AÖF Dikey Geçiş Tarihleri.

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Fakültesinin önlisans programlarından mezun olan öğrenciler Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerine sınavsız* “Dikey Geçiş” kapsamında kayıt yaptırabilirler.

* Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine sınavsız Dikey Geçiş kapsamında kayıt için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girme şartı bulunmamaktadır.

Önlisans mezunları Dikey Geçiş kapsamında mezuniyet alanlarına göre açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına doğrudan veya 5. yarıyılına fark dersler alarak kayıt için başvurabilirler.

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerindeki lisans bölümlerine Dikey Geçiş kapsamında kayıt yaptıracak adayların işlemleri “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilecektir.

2014-2015 öğretim yılı için planlanan internet başvuru ve kayıt tarihleri aşağıda verilmiştir.

İnternet Başvuru Tarihi -

AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi -

AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi -

Adaylar, (http://kayit.anadolu.edu.tr) internet başvuru sitesinin ana sayfasındaki “Dikey Geçiş” linkine tıklayarak başvurularını gerçekleştireceklerdir.

Dikey geçiş ile kayıt yaptıran öğrenciler önlisans programında almış oldukları Yabancı Dil dersi nedeni ile lisans programında 5 ve 6. yarıyıllardaki Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden sorumlu tutulmayacaklardır. Bu öğrenciler, 7 ve 8. yarıyıllardaki Yabancı Dil III ve Yabancı Dil IV derslerinden ise sorumlu tutulacaklardır.

Aynı şekilde Türk Dili dersini önlisans programında almış olduklarından lisans programındaki 7 ve 8. yarıyıllardaki Türk Dili I ve Türk Dili II derslerinden sorumlu tutulmayacaklardır.

Öğrenciler yukarıda açıklanan Yabancı Dil ve Türk Dili dışında kalan dersleri daha önce önlisans programında almış dahi olsalar 5, 6, 7 ve 8. dönem derslerinin tamamını almak zorundadırlar.

2014-2015 Öğretim Yılında Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerindeki Lisans Bölümlerinin 5. Yarıyılına Doğrudan Başvuru Yapabilecek Önlisans Mezuniyet Alanlarının Listesi Tıklayınız

2014-2015 Öğretim Yılında Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerindeki Lisans Bölümlerinin 5. Yarıyılına Fark Dersler Alarak Başvuru Yapabilecek Önlisans Mezuniyet Alanlarının Listesi Tıklayınız

NOT 2: Açıköğretim Dikey Geçiş Başvuru ve Kayıt İşlemleri Hakkında Detaylı Bilgi Almak için BURAYA TIKLAYINIZ

*Peki,2014-2015 AÖF Dikey Geçiş Kayıt Tarihleri Ne Zaman,Açıköğretim Dikey Geçiş Başvuru Tarihleri 2014-2015 Ne Zaman,2014-2015 AÖF Dikey Geçiş Kayıt için Gerekli Belgeler Nelerdir,AÖF Dikey Geçiş Mazeretli Kayıt Tarihleri Ne Zaman?

NOT 2: 2014-2015 AÖF Dikey Geçiş İnternet (Kayıt ve Mazeretli Kayıt) Başvuru Tarihleri açıklanır açıklanmaz sayfamız güncellenecektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.