2014-2015 Lise tercihleri Nasıl Yapılacak ?

2014-2015 Lise tercihleri Nasıl Yapılacak ?
Yaklaşık 1 milyon 300 bin 8. sınıf öğrencisinin heyecanla beklediği ortak sınav puanları, “e-okul”dan öğrenilecek.

Sistemdeki yenilikler şöyle:

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı okulların Anadolu Lisesi statüsüne dönüştürülmesi ile tüm okul türlerine YEP ile öğrenci alınacak.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okulları seçen öğrenciler, önceki yıllarda doğrudan alan tercihi yaparken artık okul tercihi yapacak.

Anadolu Lisesi’ne yeni dönüştürülen okullarda şube kontenjanı 34, ihtiyaç olması halinde 40 olacak. 4 Anadolu Öğretmen Liseleri, Sosyal Bilimler, Fen ve Anadolu Liseleri’ne dönüştürülecek.

Fen Liseleri’nde de 2014-2015 öğretim yılından itibaren hazırlık sınıfı zorunlu hale gelecek.

TEOG öncesindeki 201 taban puan uygulaması kaldırıldı.

Özel okullar tam burslu olarak alacakları öğrencileri Türkiye çapında puan üstünlüğüne göre yüzde 5’lik dilim içerisinden alacaklar.

Özel okullar burslu aldıkları öğrencilerin bursluluklarını, başarısızlık, sınıf tekrarı gibi ek şart ve yükümlülük aramadan eğitim-öğretim süresi boyunca devam ettirecekler.

TERCİH DÖNEMİ

Öğrenciler, 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında internet üzerinden tercih yapacak. A ve B olmak üzere iki grupta tercih yapacak olan öğrencilerin yerleştirme sonuçları, 22 Ağustos’ta duyurulacak ve kesin kayıt yapılacak. Yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjanlara, ortaöğretim
yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda nakil yoluyla öğrenci kaydedilecek.

Lise yerleştirme kılavuzu yayınlandı. 2014 MEB, TEOG lise tercihlerini yapıyor. İşte Lise yerleştirmede kullanılacak TEOG tercihleri Lise yerleştirme MEB-TEOG sonuçları.

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni sınav sistemi TEOG’la lise tercihlerinin nasıl yapılacağını belirlemeye başladı. Buna göre tercihler tek bir liste ile yapılacak. Öğrenci ve veliler lise tercihlerini nasıl yapacaklar ? B grubu yedek tercihler olacak: Yeni sistemler, öğrenciler tercihlerini A ve B grubu olmak üzere iki başlıkta sıralayacak, A grubu tercihlerine yerleşemeyenler, okul türlerini içeren B grubu seçenekleri, adresleri, puanları ve okul kontenjanları dikkate alınarak yerleştirilecek.

Lise yerleştirme kılavuzu hazırlanıyor: Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirme uygulama esasları ve buna ilişkin yerleştirme kılavuzu çalışmalarında son aşamaya gelindi. Yerleştirme işlemlerine ilişkin esaslar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın başkanlığında önümüzdeki hafta İstanbul’da yapılacak toplantıyla kamuoyuna duyurulacak. Hazırlanan taslak çalışmaya göre, yerleştirme işlemleri öncesi liselere ilişkin bazı değişiklikler yapılması öngörülüyor. Bu kapsamda, Anadolu öğretmen liseleri, “sosyal bilimler”, “fen” ya da “Anadolu liselerine” dönüştürülecek. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı bütün okullar, “mesleki ve teknik Anadolu lisesi” ve “Anadolu imam hatip lisesine” dönüştürülecek. Böylece bütün okul türleri bu sene itibarıyla Yerleştirmeye Esas Puan ile öğrenci alacak.

MEB, bütün öğrencileri istedikleri okul türüne yerleştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, öğrenciler, liselere tek tercih listesiyle istedikleri okul türüne göre yerleştirilecek. Öğrenciler tercihlerini, A ve B grubu olmak üzere iki başlık altında sıralayacak. A grubu tercihine yerleşemeyenler, okul türlerini içeren B grubu seçeneklerine göre, adresleri, puanları ve okul kontenjanları dikkate alınarak yerleştirilecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.