2014-2015 öğretim yılında Türkiye genelinde 8. sınıfta okuyan ve medya okuryazarlığı dersini seçmiş öğrenciler arasında

2014-2015 öğretim yılında Türkiye genelinde 8. sınıfta okuyan ve medya okuryazarlığı dersini seçmiş öğrenciler arasında
2014-2015 öğretim yılında Türkiye genelinde 8. sınıfta okuyan ve medya okuryazarlığı dersini seçmiş öğrenciler arasında bir araştırma yapılmıştır. 26 ilde 13 – 16 yaş arasındaki 1273 öğrenciye yöneltilen ifadeler arasından iki tanesini inceleyiniz

1. Bu ifadeler size yöneltilseydi cevabınız ne olurdu?
Cevap
: Bana sorulsaydı ben kesinlikle sorgulardım cevabını verirdim. Çünkü netteki her bilgi doğru olmayabiliyor.

2. Cevaplardaki yüzdelik oranlara bakarak ‘Öğrencilerin tamamına yakını medya okuryazarıdır.’ tespitini yapmak niçin doğru değildir?
Cevap
: Çünkü tabloda verilen bilgilerde bu başlıkla ilgili yapılacak çıkarımlar için yeterli derecede veri yoktur elimizde. Bundan dolayı bu çıkarım yapılsa bile sağlıklı olmayacaktır.

3. Her iki grafikte de “Hiç sorgulamam.” ve “Sorgulamam.” cevaplarını verenlere medya okuryazarlığı hakkında neler önerirsiniz?
Cevap: Onlara kesinlikle farklı kaynaklardan araştırma yapmalarını ve özellikle devlete ait resmi internet adreslerinden faydalanmalarının daha doğru olacağını söylerdim.

0
0
0
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.