2014 Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2014 Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
2014 Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2014 Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) İşte Başvuru Şartları

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında, İkinci Dönem Merkezi Ortak Sınavlara katılacak 8'inci sınıflar ise aynı tarihlerde başvuru kontrolü yapabilecek. 8'inci sınıflar 28-29 Nisan'da, PYBS adayları ise 22 Haziran'da sınava girecek.

5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıfların katılacağı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) başvuruları 17-28 Mart arasında alınacak. Sınav 22 Haziran'da düzenlenecek. Sonuçlar 21 Temmuz'da açıklanarak, tercihler 6-15 Ağustos arasında alınacak. Yerleştirme sonuçlarını açıklama tarihi ise 25 Ağustos. İkinci Dönem Merkezi Ortak Sınavlara katılacak olan 8'inci sınıflar ise 17-28 Mart arasında başvuru şartlarını kontrol edebilecek. 8'inci sınıflar 28-29 Nisan'da, PYBS adayları ise 22 Haziran'da sınava girecek.

Sonuçların ilanı, tercih alımı, yerleştirmelerin açıklanması ise PYBS ile aynı tarihlerde olacak. PYBS kılavuzuna Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden ulaşılabilir. Başvurular Milli Eğitim Bakanlığı'nın http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden alınacak.

Yıllık geliri 6 bin 150 TL'yi geçmeyenler başvurabilecek

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.