2014 KPSS başvuruları ne zaman? Lisans KPSS hangi tarihte?

2014 KPSS başvuruları ne zaman? Lisans KPSS hangi tarihte?
Tüm lise mezunlarının merakla beklediği 2014′de ortaöğretim düzeyinde kpss olup olmayacağı konusuna aşağıdaki yazıda kısaca değindik

2014 yılında yapılacak olan önlisans / ortaöğretim kpss sınavı tarihleri bu sayfadan yayınlanacaktır.

Ösym’nin açıkladığı sınav takvimine göre; 2014 Kamu personeli seçme sınavı

  • Lisans düzeyi; 05.07.2014 – 06.07.2014 tarihlerinde,
  • Önlisans düzeyinne sınav; 27.09.2014 tarihinde,
  • Ortaöğretim kamu personeli seçme sınavı ise; 28.09.2014

tarihlerinde yapılacağı duyuruldu.

2012 kpss sınavında ortaöğretimlerede sınav hakkı tanınmıştı ama 2014 de bu hak tanınacakmı bilinmiyor. 2012 kpss de 2 milyon aday başvuru yapmıştı bu sayının 2014 de %18 kadar artış göstereceği düşünülüyor. Uzmanlara göre 2012 yılında yapılan alımlardan daha fazla memur alımı yapılacağı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan KPSS tercihlerine bakacak olursanız lise düzeyi memurluk kadrosu oldukça kısıtlıydı. Sonuç olarak, KPSS puanı hemen hemen 95′in altında olan hiçbir ortaöğretim mezunu memur adayı atanamadı. Şu noktaya gelmek istiyorum, kamu kurum ya da kuruluşları onca önlisans ve lisans mezunu aday varken ortaöğretim mezunu bir kişiyi memur olarak almak istemiyor.

Bu durumu bir işveren gözüyle de değerlendirebilirsiniz. Siz olsaydınız , işyerinizde bir lise mezunu mu yoksa üniversite mezunu mu çalıştırmak isterdiniz. Görüleceği üzere daha nitelikli eleman istemesinden dolayı ortaöğretim mezunları ikinci planda kalıyor. Diğer bir husus ise, hükümetin bunca üniversite mezunu işsiz gezerken, lise mezunlarını memur yaparak kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan “üniversiteli gençler işsiz” tartışmalarına taraf olmamak. Bu tartışmaların yoğunluğunu biraz da olsa azaltmak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.