2014 KPSS Maliye’de hatalı soru | 2014 KPSS A Grubu Maliye soruları cevapları

2014 KPSS Maliye’de hatalı soru | 2014 KPSS A Grubu Maliye soruları cevapları
ÖSYM bu yıl da KPSS'de hatalı soru sormaktan vazgeçemedi. 2014 KPSS A Grubu Maliye testini inceleyen Berna Yetim, bütçe hazırlama süreci olarak sorulan "Orta vadeli program kim tarafından onaylanır - Bakanlar Kurulu" sorusundaki 'mayıs

2014 KPSS soruları, cevapları ile birlikte memur adaylarının gündeminden düşmüyor. KPSS A Grubu Maliye sorularını değerlendiren Berna Yetim, ÖSYM’nin bu yıl da hatalı sorulardan vazgeçemediğini, bütçe hazırlama süreci olarak karsımıza çıkan “Orta vadeli program kim tarafından onaylanır – Bakanlar Kurulu” sorusundaki ‘mayıs ayı’ cümlesinin kullanılmasının hatalı olduğunu açıkladı.

Yapılan a grubu maliye sınavında soruları değerlendirecek olursak sınavın 2013 sınavına göre aynı düzeyde geldiği söyleyebilir, bazı yanıltıcı soruların dışında sınav soruları kolaydı diyebiliriz.

Özellikle maliye testinde, yıl boyunca üzerinde sıkça durduğumuz konuların soru olarak geldiğini gördük.

Ortalama düzeyde olan öğrenciler 15-20 net yapabilecekken durumu daha iyi olan adaylar ise 25 ve üstü netlere çıkabilecektir.

ÖSYM geçmişte de sormuş olduğu sorularla birlikte (musgrave – gecikme zammı oranı – orta vadeli program gibi) yine geçen yılın sürpriz sorularından olan bütçe giderlerinin fonksiyonel sınıflandırma tablosu sorusu soruldu (iskan hizmetleri-su temini işleri).

2012 den alışık olduğumuz tarih sorusu bu sene tekrardan karsımıza geldi (askerlik vergisi cizye).

… Ve yine ÖSYM’nin asla vazgeçemediği hatalı sorulardan bir tanesi bu sefer bütçe hazırlama süreci olarak karsımıza çıktı (orta vadeli program kim tarafından onaylanır – bakanlar kurulu sorusunda mayıs ayı cümlesinin kullanılması hatalıydı).

Ancak unutmayın ki önemli olan sınavdaki soruların kolay olması değil sizin ne kadar çok net yaptığınızdır.

Çünkü kolay olan sınav sizin lehinize değil çoğu zaman aleyhinizedir ve bir sorunun bile önemi büyüktür.

Umarım hak ettiğiniz, ve emeğinizin karşılığı olan sonuçlar alırsınız..

Hepinize geçmiş olsun der, önünüzdeki süreçte başarılar dilerim.

Berna YETİM

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.