2014 ÖABT’de çıkacak sorular ve cevapları | ÖABT sınav konu başlıkları neler?

2014 ÖABT’de çıkacak sorular ve cevapları | ÖABT sınav konu başlıkları neler?
MEB 2014 ÖABT soruları cevaplarıyla birlikte konu başlıkları olarak bu haberinde... 20 Temmuz 2014 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nde çıkması muhtemel Lise Matematik, İlköğretim Matematik, Türkdili ve Edebiyatı, Türkçe, Coğrafya, Tarih

MEB 2014 ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) soruları cevaplarıyla birlikte konu başlıkları halinde bu özel haberde. 2014 ÖABT Lise Matematik soruları, İlköğretim Matematik soruları, Türkdili ve Edebiyatı soruları, Türkçe soruları, Coğrafya soruları ve Tarih sorularının hangi konulardan çıkabileceğini memur adayları için derleyen Cavit Ardıç, aynı zamanda Sosyal Bilgiler soruları, Fizik soruları, Biyoloji soruları, Fen ve Teknoloji soruları, İngilizce soruları, Almanca soruları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları, Sınıf Öğretmenliği soruları ve Rehberlik soruları için de öngörülerde bulundu. İşte o yazı…

SON YAPILAN ÖABT SINAVI

Değerli arkadaşlarım;

20 Temmuz 2014’te gireceğiniz Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) için son uyarılarımızı yapalım dedik.

Bir çoğunuzda 5 Temmuzdaki Genel yetenek ve Genel kültür testi soruları zor gelince ÖABT ne olacak diye bir kaygı ve korku oluştu.

Emin olun ÖABT 5 Temmuzdaki sınavdan daha kolay geçecek, çünkü her bir branştan toplam 50 soru var ve bu soruların toplamı zor olursa ÖSYM; sıralama sınavında hiç kimse yapamayınca herhangi bir sıralama yapamaz.

Bizim tahminimize göre her branştan toplam 5 ile 10 arasında zorlayıcı soru olacak diğerleri ise orta güçlükte olacak.

2014 ÖABT’DE HER BRANŞTA 2 AKADEMİK ÇALIŞMA YÜRÜTMÜŞ BİLİM ADAMI SORULACAK

Sizden ricam bu kısa sürede Milli Eğitim kitaplarını ana merkeze alıp sonra diğer kitaplara bakın.

Ayrıca her branşta o dalla igili akademik çalışma yürütmüş en az 2 bilim adamı soracaklar.

Kendi branşlarınızda bu tarz çalışmalar yürütmüş isimlere dikkat ediniz.

Kendi branşınızda Milli Eğitim program ve kazanımlarını bir kez daha gözden geçiriniz.

Özellikle kazanımları Bloom Taksonomisi ile ilişkilendirerek çalışınız.

2014 ÖABT SORULARI CEVAPLARI KONULARI

Lise Matematik : Geçen yıl sınavınız orta güçlükte olmuştur. Bu yıl da aynı düzeyde olacak. Ancak soyut cebir, Diferensiyal denklem ve olasılık – istatistiğe dikkat etmelisiniz.

İlköğretim Matematik : Geçen yıl sınavınız orta güçlükte olmuştur. Bu yıl da aynı düzeyde olacak. Ancak geometri ve soyut cebire dikkat etmelisiniz.

Türkdili ve Edebiyatı : Geçen yıl sınavınız çok zordu. Bu yıl çıtayı biraz düşürecekler. Ancak yine de Eski dil ve Eski Türk Edebiyatına dikkat ediniz.

Türkçe : Geçen yıl sınavınız kolaydı. Bu yıl biraz daha zorlaştıracaklar. Özellikle Edebiyat ve Dil Bilim konularına dikat ediniz. Alan öğretiminde Firdevs Güneş kitabından yararlanın.

Coğrafya : Geçen yıl sınavınız çok zordu. Özellikle Fiziki Coğrafyadan zorlamışlardı. Yine Fiziki Coğrafya ve istatistiklere dikkat ediniz. Hakimiyet teorilerine dikkat edinz.

Tarih : Geçen yıl sınavınız kolaydı. Bu yıl biraz daha zorlaştırılacak. Özellikle Osmanlı ve Çağdaş’a dikkat ediniz. Prof. Dr. Mustafa Safran’nın kitabından Alan öğretimi için yararlanınız.

Sosyal Bilgiler : Geçen yıl sınavınız kolaydı. Bu yıl biraz daha zorlaştıracaklar. Osmanlı tarihi ve diğer bölümlere dikkat ediniz. Alan öğretiminden Prof. Dr. Mustafa Safran’ın kitabından yararlanın.

Fizik : Geçen yıl sınavınız orta güçlükteydi. Bu yılda öyle olacak. Atom konusuna dikkat ediniz.

Kimya : Geçen yıl sınavınız orta güçlükteydi. Bu yılda öyle olacak. Organik Kimya’ya dikkat ediniz.

Biyoloji : Geçen yıl sınavınız orta güçlükteydi. Bu yılda öyle olacak. Ancak Alan öğretimine dikkat ediniz.

Fen ve Teknoloji : Geçen yıl sınavınız kolaydı. Bu yıl biraz daha zorlaşacak. Özellikle Biyolojiye dikkat ediniz.

İngizlizce : Geçen yıl sınavınız kolaydı. Bu yıl biraz daha zorlaşacak. Özellikle edebiyat ve dil bilimine dikkat ediniz.

Almanca : Geçen yıl sınavınız orta güçlükteydi. Bu yıl da öyle olacak. Edebiyata dikkat ediniz. (Alman edebiyatçılarına)

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi :  Geçen yıl sınavınız kolaydı. Bu yıl biraz daha zorlaşacak. Alan öğretimine dikkat ediniz.

Sınıf Öğretmenliği : Bu yıl ilk defa sınava gireceksiniz. Ancak orta güçlükte olacak. Alan öğretimine ve Fizik – Kimya – Biyolojiye dikkat ediniz.

Rehberlik : Bu yıl ilk defa sınava gireceksiniz. Ancak sınavınız kolay olacak. Bu kadar rehber öğretmene ihtiyaç varken sınavın zor olma ihtimali yok.

Not : Bu yazdıklarımız tahminden ibarettir.

Cavit ARDIÇ 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.