2014 SBS Sınavı Nasıl Olacak Sınav Olacak mı?

2014 SBS Sınavı Nasıl Olacak Sınav Olacak mı?
Öyle olacak böyle olacak diye tartışmaları sürerken 2014 yılında yeni SBS (Seviye Belirleme Sınavı ) nasıl olacak , ayrıntılar belli oldu.

Bugün Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni SBS sistemi ile ilgili bilgi verdi. Buna göre bilinen düzene göre SBS bu yıl son defa yapılacak. 2014 SBS ise farklı olacak. İşte yeni SBS Sisteminin detayları :

2014 SBS Nasıl Olacak

Gelecek yıl SBS yine yapılacak ancak adının değişip değişmeyeceği belli değil. Öğrencilerin lise yerleştirme puanları hesaplanırken yalnızca SBS sınav puanı değil okul puanları da büyük oranda etki edecek. Yüzde kaç oranında etki edeceği henüz açıklanmadı ama Milli Eğitim Bakanının verdiği demece bakıldığında bu oran çok ciddi bir oran olacak. Öğrenciler haliyle okul derslerine daha fazla çalışacak. Lise yerleştirme sistemi dershane eksenli bir yapıdan okul eksenli bir yapıya kavuşacak. SBS’de çıkan sorular dershane konularına göre değil, okulda işlenen konulara göre belirlenecek.

Öğretmenler Notları Şişiremeyecek

Lise yerleştirme puanlarına, okuldaki yazılılar da doğrudan etki edeceği için, öğretmenlerin verdikleri notlar kontrol altında tutulacak. Öğretmenler notları şişiremeyecek.  Haliyle bu noktada öğretmenlere büyük sorumluluklar düşecek.

Gelişmeleri sitemizden paylaşmaya devam edeceğiz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.