2014 Teog Lise Tercih Kontenjanları MEB 4 Temmuz

2014 Teog Lise Tercih Kontenjanları MEB 4 Temmuz
2014 Teog Lise Tercih Kontenjanları MEB 4 Temmuz 2014 Teog Lise Tercih Kontenjanları MEB 4 Temmuz TEOG Lise Tercih Kontenjanları 4 Temmuz MEB TEOG tercihleri için okul kontenjanları bugün açıklanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanacak olan TEOG lise kontenjanları için yerleştirmeye esas puanlar ise 7 Temmuz'da açıklanacak. 2014 TEOG lise kontenjanları açıklandığında bu sayfada olacak ...Teog lise kontenjanları, TEOG okul kontenjanları ve okulların pan durumu burada

Liselere yerleştirme puanları ise 7 Temmuz’da duyurulacak.
Yaklaşık 1 milyon 200 bin 8’inci sınıf öğrencinin TEOG kapsamında girdikleri yazılıların karne notları e-okul üzerinden açıklandı. Öğrenciler, 100 üzerinden hesaplanan puanlara 16-20 Haziran arasında itiraz edebilecekler. Öğrencilerin liselere yerleştirme puanları ise 7 Temmuz’da duyurulacak. Ardından 31 Temmuz-8 Ağustos arasında lise tercihleri alınacak. Yerleştirme sonuçları ve kesin kayıtlar 22 Ağustos’ta başlayıp, 15 Eylül’e kadar devam edecek.
 
MEB SON DAKİKA AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması çerçevesinde, 8’inci sınıf öğrencileri için 28-29 Kasım 2013 tarihinde yapılan ve 20 Ocak 2014 tarihinde sonuçları açıklanan ortak sınavlara ilişkin olarak, Ankara 13’üncü İdare Mahkemesi’nde yürütmenin durdurulması istemli iptal davası açılmıştır.

Açılan davada, Ortak Sınavların Fen ve Teknoloji Testi A kitapçığı 9 (B kitapçığı 6); İngilizce Testi A kitapçığı 4 ve 6 (B kitapçığı 5 ve 7); Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi A kitapçığının 7’nci (B kitapçığı 1) sorularının hatalı olduğu ve iptal edilmesi gerektiği iddiasına yer verilmiştir.

İlgili Mahkeme, yukarıda belirtilen sorulara ilişkin olarak yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bakanlığımız, karar aleyhine Bölge İdare Mahkemesi’nde itiraz başvurusunda bulunmuştur.

Üst mahkemenin kararına göre, sınav sonuçları ilan edilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

SBS Tercih Robotları için tıklayınız

Bu yıl taban puanların açıklanmaması manidar bulundu. Yüzdelik dilimler yerine keşke geçen yıl hangi okulun, kaçıncı sıradaki öğrenciyi aldığı açıklansaydı, çok daha yararlı olurdu.

 İl İl, Okul Okul, Fen ve Anadolu Liseleri Kontenjanları İçin Tıklayın!

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum