2015 Askeri Lise Sınavı (19 Nisan Cuma) Taban Puanları ve Çıkmış Sorular Nelerdi

2015 Askeri Lise Sınavı (19 Nisan Cuma) Taban Puanları ve Çıkmış Sorular Nelerdi
Askeri Lise başvursu bitti ve 2015 ALS geldi çattı.peki Ya taban puanları ve çıkmış sorularına hiç baktınız mı? çıkmış soruları haberimizin altından sizlerle paylaştık. Taban puanlar içinde bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Askeri liseler , askeri eğitim ve pozitif bilim dersleri vererek harp okuluna, subay adayı öğrenci yetiştirmek üzere kurulan askeri eğitim kurumlarıdır. İlk kez 1789 yılında Osmanlı padişahı II. Mahmut zamanında Harbiye-i Umumiye adıyla temelleri atılmış 1839'da Kuleli Askeri Lisesi (o zamanki adıyla Kuleli Harp Okulu) ile de güçlenmiştir. Şu anda anayasanın MGK ile ilgili maddesinde:

Askeri okul sınavlarında:

  • Fen bilgisinden 25
  • Matematikten 30
  • Sosyal bilimlerden 15
  • Türkçeden 30

soru bulunur. Herhangi bir askeri okula girenler, mülakatları, Bedeni Yetenek Sınavını ve Ön sağlık ve Sağlık muayenesini geçerek askeri öğrenci adayı olmaya hak kazanırlar.

2014 YILI 2. AŞAMA BARAJ PUANLARI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 78
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 86
Hava Kuvvetleri Komutanlığı 84
Gülhane Askeri Tıp Fakültesi 85

NOT: Verilerde 500'er kişilik hata payı bulunabilir.

Ülkemizde mevcut olan askeri liseler

  • Kuleli Askeri Lisesi
  • Maltepe Askeri Lisesi
  • Işıklar Askeri Lisesi
  • Heybeliada Deniz Lisesi bulunmaktadır.

Askeri liselere başvuru nasıl yapılır

Bunlardan Maltepe ve Kuleli askeri liseleri kara kuvvetlerine bağlıdır. Işıklar Askeri Lisesi hava kuvvetlerine bağlıdır. Deniz lisesi ise deniz kuvvetlerine bağlıdır.

1
0
0
8
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum