2016 ALES soru ve cevapları | ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? (Tıkla Öğren)

2016 ALES soru ve cevapları | ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? (Tıkla Öğren)
İlkbahar ALES sınav soruları ve cevapları hakkında detaylı bilgiye haberimizde ulaşabilirsiniz. Binlerce aday bugün 2016 bahar dönemi ALES sınavına girdi.

Merak edilen ise ALES soru ve cevapları oldu. 8 Mayıs 2016 günü yapılan ALES sınavı soruları cevapları haberimizde olacak. Ayrıca sizde ALES hakkında merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. İşte ALES soruları ve ALES sonuçları sorgulama ekranı...

ALES soru ve cevaplarını haberimizden öğrenebilirsiniz. 8 Mayıs Pazar günü yapılan 2016 İlkbahar ALES sınavı sona erdi. Binlerce aday ise ALES soru ve cevaplarını aramaya başladı. Peki ALES soruları ne zaman yayınlanacak? ALES sonuçları ne zaman açıkalnacak? ALES hakkında merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde sizler için derledik...
ALES NEDİR?

ALES’in açılımı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’dır. ALES, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde yılda iki kez yapılır. Bu iki dönemde yapılan sınavlar ALES İlkbahar Sınavı ve ALES Sonbahar Sınavı olarak adlandırılır.

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, Yurtdışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde, ilgili kurumların kullanacakları puanları veren bir sınavdır.

2016 ALES puan hesaplama | ALES ham puanlar ve standart sapma hesaplama (Tıkla Öğren)
2016 ALES puan hesaplama | ALES ham puanlar ve standart sapma hesaplama (Tıkla Öğren) 2016 ALES puan hesaplama hakkında merak ettiğiniz detayları haberimizde bulabilirsiniz. 8 Mayıs Pazar günü yapılan ve binlerce...

ALES SORU VE CEVAPLARI

8 Mayıs Pazar günü yapılan zorlu ALES için artık adaylar soru ve cevaplarını merak etmeye başladı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ilkbahar dönemi sınavı bu hafta sonu gerçekleşti.

2016 ALES soru ve cevapları buradan yayınlanacaktır: TIKLAYIN....
ALES SONUÇLARI NE ZAMAN VE NASIL AÇIKLANACAK?

8 Mayıs'ta yapılacak olan ALES sınavlarının sonucu 25 Mayıs'ta belli olacak. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM sınav sonuçları açıklama sisteminde görüntüleyebilecekler. Sınav sonuçları adreslere gönderilmeyecek.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.