2016 ALS - Askeri Lise Sınavı Ne Zaman Yapılacak

2016 ALS - Askeri Lise Sınavı Ne Zaman Yapılacak
Bu yazımızda sizlere 2013 ALS - Askeri Lise Sınavı Ne Zaman Yapılacağı konusunda bilgiler vereceğiz.

2016 ÖSYM tarafından oluşturulan takvimde 2016 ALS sınav ve başvuru tarihleri açıklanacaktır. ALS Sınav tarihi 3 Nisan 2016 olarak belirlenmektedir. Başvurular ise 9-22 Şubat 2016 tarihleri arasında alınacak.

2016 ALS Sınavı başvuru tarihlerini, koşullarını ve başvuru yerlerini sizin için takip etmekte olup, ÖSYM'den gelen açıklamaya paralel olarak sitemizden sizler için duyuracağız.Genel olarak ALS Başvuruları Hakkında Merak Edilenler Neledir? İşte detaylar;

ALS Başvuruları için hazırlanan Kılavuz, ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr) İnternet adresinden yayımlanacaktır. Başvurular, Kılavuzda yer alan kurallara göre yapılacaktır. Bu sınava başvuru yapacak adayların ilgili kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

ALS Nedir? Askeri Liseler Hakkında Tüm Bilmeniz Gerekenler

ÖSYM´nin başvuru tarihlerini ve başvuru kılavuzunu yayınladığı ALS sınav ücreti ise geçen yıl 50 TL (Bu ücret 2015 sınav ücretidir) olarak açıklandı. Askeri Liseler Sınavı 3 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

ALS sınavı ne zaman yapılacak, ALS’de kaç soru sorulacak? Süre ne kadar olacak?

ALS sınavı 3 Nisan 2016 Pazar günü saat 09:30´da yapılacak. 9:30´da başlayacak olan ALS sınavı 120 dakika sürecek. ALS sınavında adaylara çoktan seçmeli ve ortaokul düzeyi sorular sorulacak. ALS sınavının ardından Askeri Liselerde okumaya hak kazanan öğrenciler burada 4 yıl eğitim görecekler.

Sınav başvuru kılavuzuları şubatın ilk haftası yayınlanacaktır. Başvuru kılavuzu yayınlandığında sitemize eklenecektir.

Not: Bu haberimiz güncellenecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.