2016 Anabilim Eğitim Kurumları Giriş Sınavı Ne Zaman

2016 Anabilim Eğitim Kurumları Giriş Sınavı Ne Zaman
Bu yazımızda sizlere 2016 Anabilim Eğitim Kurumları Giriş Sınavı Ne Zaman yapılacağı konusunda bilgiler vereceğiz.

Anabilim Eğitim Kurumları Giriş Sınavı için Başvurular Başladı. 2016 - 2017 Eğitim-Öğretim yılı için Anaokulu ve 1. sınıflara mülakat ve ön değerlendirme ile 2. 3. 4. 5. 6. 7. ve 8. sınıflara ise 6 Mart 2016 Pazar günü yapılacak Anabilim Giriş Sınavı (kısaca AGS) ve mülakat ile öğrenci alınacak.

  • 1. olana yüzde 100,
  • 2. olana yüzde 75 ve
  • 3. olana ise yüzde 50 oranında eğitim başarı bursu verilecek.

Lise hazırlık veya 9’ncu sınıf okuyacak öğrenciler TEOG sonucuna göre alınırken yüzdelik dilimlerine göre de eğitim başarı indirimi verilecek.

Anabilim Giriş Sınavına başvurular şahsen yapılacak. Sınav ücreti 70 TL olarak belirlendi. Başuru için son tarih 3 Mart olarak açıklandı.

Anabilim Koleji Bursluluk Sınavı Sonuçları, sınavla ilgili değerlendirmenin tamamlanmasını müteakiben açıklanacak. Anabilim Bursluluk Sınavı Sonuçlarını öğrenmek için yukarıdaki linke tıklayabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.