2016 İş Güvenliği Sınavı başvuruları başladı - Tıkla başvuru kılavuzu indir

2016 İş Güvenliği Sınavı başvuruları başladı - Tıkla başvuru kılavuzu indir
2016-İSG 1. Dönem Başvuruları, 15- 24 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. 2016 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavının(2016-İSG) 1. Dönem sınavı 30 Nisan 2016 tarihinde saat: 09.30’da uygulanacak

Sınav, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul-1, İstanbul-3, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde yapılacaktır. Başvuran aday sayısının 1000’den daha az olduğu sertifika alanlarında sınav sadece Ankara’da yapılabilecektir.

İnternet aracılığıyla bireysel başvuru hakkı olmayan adaylardan, başvuruların yapılacağı tarihler arasında görev, eğitim, tedavi vb. nedenlerle yurt dışında bulunduğu için (KKTC ve Kırgızistan-Bişkek hariç) başvuru merkezine gitmesi mümkün olmayan adaylar, sınava Ankara’da girecekler ve sınava sadece pasaportları ile kabul edileceklerdir. (Pasaport dışında bir kimlik belgesi kabul edilmeyecektir.)

 

Sınav, saat 09.30’da başlayacak ve 75 dakika sürecektir. Süre, Salon Başkanının “Sınav Başlamıştır” uyarısı ile başlar ve “Sınav Bitmiştir” uyarısı ile sona erer.

Sınav, 5 ayrı sertifika alanında yapılacaktır. 5 ayrı sertifika alanı aşağıda yer almaktadır:

a. İş Yeri Hekimliği

b. C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı

c. B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı

d. A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı

e. Diğer Sağlık Personeli

Başvuru işlemini yapan adaylar, 1. Dönem Sınavı için 15-25 Mart 2016 tarihleri arasında, 2. Dönem Sınavı için 11-21 Ekim 2016 tarihleri arasında sınav ücretini yatıracaklardır. 2016 yılında sınav ücreti 150,00 TL (%18 KDV dâhil) olacaktır. Sınav ücreti ÖSYM hesabına; * Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), * Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), * Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, * Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, * Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) aracılığıyla yatırılabileceği gibi ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.