2016 Kasım TEOG Sınavı ne zaman sınava kaç gün kaldı?

2016 Kasım TEOG Sınavı ne zaman sınava kaç gün kaldı?
2016-2017 Eğitim Öğretim dönemi birinci dönem TEOG Sınavı 23-24 Kasım 2016 tarihinde yapılacaktır.

TEOG Sınavları Çarşamba ve Perşemge günleri 6 oturumda yapılıyor. 1. gün yani Çarşamba günü Türkçe, Matematik ve Din Kültürü Sınavı yapılıyor. 2. gün yani Perşembe günü Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil Sınavı yapılıyor.  Sınavda her dersten 20'şer soru soruluyor ve süre olarakta 40 dakika veriliyor. Sınav aralarında 30'şer dakika ara veriliyor.

TEOG Çarşamba günü yapılan sınavlar ve başlangıç bitiş saatleri;

1. gün 1. oturum da; Türkçe Sınavı var, Sınav 23 Kasım saat 09:00'da başlayacak öğrencilere 20 soru sorulacak ve 40 dakika süre verilecektir.

1. Gün 2.oturum da, Matematik Sınavı var, Sınav 23 Kasım saat 10:10'da başlayacak öğrencilere 20 soru sorulacak ve 40 dakika süre verilecektir.

1. Gün 3.oturum da, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sınavı var, Sınav 23 Kasım saat 11:20'da başlayacak öğrencilere 20 soru sorulacak ve 40 dakika süre verilecektir.

TEOG Perşembe günü yapılan sınavlar ve başlangıç bitiş saatleri;

2. Gün 4.oturum da, Fen Bilimleri Sınavı var, Sınav 24 Kasım saat 09:00'da başlayacak öğrencilere 20 soru sorulacak ve 40 dakika süre verilecektir.

2. Gün 5.oturum da, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sınavı var, Sınav 24 Kasım saat 10:10'da başlayacak öğrencilere 20 soru sorulacak ve 40 dakika süre verilecektir.

2. Gün 6.oturum da, Yabancı Dil Sınavı var, Sınav 24 kasım saat 11:20'da başlayacak öğrencilere 20 soru sorulacak ve 40 dakika süre verilecektir.

TEOG Sınav Gününde okulda ders işlenecek mi?

TEOG sınavının olduğu iki gün yani 23-24 Kasım okullarda ders işlenmeyecektir. TEOG sınavının olduğu gün İlkokul ve Ortaokullar tatil ediliyor. Bunun sebebi okulunuz da sınav yapılacaksa veya okulunuzunda bulunan öğretmenler sınavda görev alıyorsa 23-24 Kasım günü bu şartları taşıyan ilkokul ve ortaokullarda da ders işlenmeyecektir.

23-24 Kasım TEOG Sınavının Mazeret Sınavı ne zaman yapılacak?

27-28 Kasım TEOG Sınavının Mazeret Sınavına giremeyen öğrenciler için mazeret sınavı yapılacak olup bu mazeret sınavının tarihi ise 17-18 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşecektir.

Ortak sınavlara katılamayan öğrencilerin durumları, “Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 23’üncü maddesi”nde belirtilen hükümler çerçevesinde değerlendirilerek okul müdürlüğünce karara bağlanacak ve aynı gün il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine bildirilecektir. Ayrıca mazeret sınavına katılması uygun görülen öğrencilerin bilgileri, okul müdürlüklerince e-Okul Sistemi’ne sınavlar tamamlandıktan sonra 5 (beş) iş günü içerisinde işlenecektir. Mazereti okul müdürlüğünce uygun görülen öğrenciler için Bakanlıkça belirlenen tarih ve merkezlerde mazeret sınavı yapılacaktır. Geçerli mazereti olmadan ortak sınav/sınavlara katılmayan öğrencilerin, o derse ait sınav puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecek, e-Okul Sistemi’nde ortak sınav sonuç hanesinde (G) olarak gösterilecek ve ortalamaya dâhil edilecektir. Veli, öğrencisinin ortak sınava katılamama sebebini, sınavın tamamlandığı tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde okul yönetimine yazılı olarak bildirecektir.

TEOG Sınavlarında Yanlışlar doğruyu götürecek mi?

TEOG sınavında yanlış işaretlenen sorular doğru cevapları götürmeyecektir. Soruları boş bırakmayın en yakın cevabı işaretleyin. Bu şekilde sınavda artı puan kazanmış olabilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.