2016 PYBS-YİBO sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 PYBS-YİBO sonuçları ne zaman açıklanacak?
Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB tarafından gerçekleştirilen ve binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren bursluluk sınavı sonuç açıklanma tarihi netleşti. Sınava toplam 913 bin öğrenci katıldı. Öğrenciler ise sonuçların ne zaman açıklan

Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB sonuçların açıklanma tarihini belirtti. 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı bugün gerçekleştirildi ve sınav 120 dakika sürdü. Zaman zaman soruların zorluğundan şikayet eden öğrenciler, bir yandan da sonuçların açıklanma tarihini merak etmişlerdi. Peki bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

PYBS sonuçları, 15 Temmuz'da "www.meb.gov.tr" adresinden açıklanacak ve adaylar sınav ile ilgili tüm bilgilere yine aynı adreste yayımlanacak "2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı e-Kılavuzundan" ulaşılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, bugün saat 10.00'da başladı. 120 dakika süren sınav, yurt içinde 812 merkezde, 47 bin 797 salonda, yurt dışında ise bir ülkede toplam 913 bin 727 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sınav öncesi özel durumlarını belgelendiren 24 öğrenci ev ya da hastanede, 576 öğrenci ise tek kişilik sınıfta sınava alındı.

PYBS sonuçları, 15 Temmuz'da "www.meb.gov.tr" adresinden açıklanacak ve adaylar sınav ile ilgili tüm bilgilere yine aynı adreste yayımlanacak "2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı e-Kılavuzundan" ulaşılabilecek.

- "Elektrik Tesisatçılığı Yetki Belgesi Sertifika Sınavı"

"Elektrik Tesisatçılığı Yetki Belgesi Sınavı" da yarın saat 10.00'da Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Hatay'da sınav merkezlerinde yapılacak.

207 kursiyerin katılacağı sınav 160 dakika sürecek. Sınav sonuçları Haziran ayı içerisinde "www.meb.gov.tr" adresinden yayımlanacak.

PYBS sınavı ile Teknik Lise ve Meslek Liselerinde Parasız Yatılılığa Yerleştirme

Ortaöğretim kurumlarının, meslek lisesi, teknik lise, genel lise ve imam hatip lisesi program türlerinde öğrenim gören 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri (teknik lise, endüstri meslek lisesi, kız meslek/meslek lisesi, ticaret meslek lisesi, çok programlı lise bünyesindeki genel lise, imam hatip lisesi ile meslekî ve teknik eğitim merkezleri) öğrenim görmek istedikleri pansiyonlu okulda aynı sınıf seviyesinde meslek alan/dalı ve cinsiyetlerine uygun pansiyon varsa, parasız yatılılık tercihi yapabilecektir.

Aynı sınıf seviyesinde meslek alan/dalı bulunmadığı hâlde yanlış okul tercihi yapan öğrencilerden sınavı kazananların, parasız yatılı olarak kayıtlarının yapılması, meslek alan/dalının değiştirilmesi ya da yatılılık haklarının bursluluğa çevrilmesi mümkün değildir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.