2016 TEOG 2. Dönem Sınavları Ne Zaman Yapılacak ?

2016 TEOG 2. Dönem Sınavları Ne Zaman Yapılacak ?
Bahar dönemi TEOG sınavları yaklaşıyor. Bu yazımızda 2. dönem TEOG sınav tarihlerini ve mazeret sınavlarıyla ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

2. dönem TEOG sınavları 27-28 Nisan 2016 tarihinde yapılacaktır. Sınavın mazereti ise 14-15 Mayıs 2016’da gerçekleştirilecektir.

Hangi dersin sınavı ne zaman yapılacak ?

Öğrenciler birinci gün oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci gün oturumunda fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri yazılılarına girecek. Ortak sınavlar, saat 09.00, 10.10, 11.20’de başlayacak ve aynı anda yapılacak. Öğrencilere her yazılıda 20 soru için 40 dakika cevaplama süresi verilecek. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek.

TEOG sınavlarında nelere dikkat etmeliyim ?

Öğrenciler, cevaplarını siyah kurşun kalemle, soru kitapçığında yer alan açıklamalarda ve cevap kağıdında belirtilen örnekte olduğu gibi, yuvarlağın dışına taşırmadan cevap kağıdında ilgili seçeneği bularak işaretleyecek. Birden fazla cevap seçeneğinin işaretlenmesi halinde bu soruya verilen cevap, optik okuyucu tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecek. Örnek işaretleme yapılmaması sebebiyle optik okuyucu tarafından okunamayan işaretlemelerde o soruya verilen cevap doğru olarak kabul edilmeyecek.

İptal halinde soru tüm öğrenciler için doğru kabul edilecek

Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecek.

Geçerli mazereti olmadan ortak sınav veya sınavlara katılmayan öğrencilerin, o derse ait sınav puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecek, e-Okul Sisteminde ortak sınav sonuç hanesinde (G) olarak gösterilecek ve ortalamaya dahil edilecek. Veli, öğrencisinin ortak sınava katılamama sebebini, en geç sınavın tamamlandığı tarihten itibaren 5 iş günü içinde okul yönetimine yazılı olarak bildirecek. Sınavlarda öğretmenler, kendi okulları dışında farklı bir okulda görevlendirilecek olup, ihtiyaç duyulması halinde Bakanlıkça gerekli tedbirler alınacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.